DEBAATTIMEDIA

Victoria Median Politiikkasivut

Kokoomuksen Arto Satonen: Vapaakaupan vastustus on takapajuista ja vaarallista

9EGbLSRP

Arto Satonen: Vapaakaupan vastustus on takapajuista ja vaarallista

Kokoomuksen kansanedustaja ja suuren valiokunnan puheenjohtaja Arto Satonen iloitsee eduskunnan eilen hyväksymästä EU:n ja Kanadan välisestä vapaakauppasopimuksesta (CETA). Samalla Satonen harmittelee sitä, että eduskunnasta löytyi merkittävä vapaakauppasopimusta vastustava ryhmittymä, johon kuuluivat perussuomalaisten, vihreiden ja vasemmistoliiton eduskuntaryhmät.

”CETA-sopimus on erittäin tärkeä merkki maailmanpoliittisesti epävakaana aikana, jolloin protektionismi ja sulkeutuminen nostavat päätään maailman johtajien puheissa. EU:n ja Suomen tulee edistää vapaakauppaa ja kansainvälistä kanssakäymistä toimissaan. Tästä Suomen vientiyritykset ja Suomi hyötyvät”, sanoo Satonen.

Perussuomalaisten, vihreiden ja vasemmistoliiton ryhmät äänestivät yksimielisesti sopimuksen hyväksymistä vastaan. SDP äänesti yksimielisesti sopimuksen puolesta.

”Perussuomalaiset näkevät, että EU:sta ei tule mitään hyvää. Vasemmistoliitto on lähtökohtaisesti vapaakauppavastainen. Mutta miksi itseään kansainvälisenä puolueena markkinoiva Vihreät näin pontevasti vastustaa vapaakauppasopimusta?”, hämmästelee Satonen.

Vapaakauppa on keino hallita globalisaatiota ja mahdollistaa taloudellista kasvua ja hyvinvoinnin leviämistä. CETA-sopimus on edistyksellisimpiä vapaakauppasopimuksia, ja siihen on sisällytetty runsaasti myös mm. työntekijöiden oikeuksien määrittelyä sekä ympäristövastuuta.

”Miten kahden demokraattisen länsimaisen toimijan kuten EU:n ja Kanadan välinen vapaakauppasopimus voi herättää näin kovaa vastustusta? Kenen kanssa heidän mielestään tässä maailmassa voi käydä kauppaa, jos edes EU:n ja Kanadan välinen kaupankäynti ei kelpaa? Trumpin protektionismin aikana ei ole järkevää hajottaa EU:n globaalia kauppapolitiikkaa”, sanoo Satonen.

YHTEYDENOTOT

Victoria Media/ Kerttu Vali
Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka
Puh/SMS: 040-5563129
email: debaattilehti(@)victoriamedia.fi
Gmail: debaattimedia(@)gmail.com
Yahoo: debaattimedia(@)yahoo.com

Debaattimedia Somessa

KUNTAVAALIT2017 SIVUT

KUNTAVAALIT2017 SIVUT

Debaattimedian Kuntavaalit 2017 erikoissivut. Kilkkaa kuvasta sivuille.

PRSIDENTINVAALIT 2018

PRSIDENTINVAALIT 2018