DEBAATTIMEDIA

Victoria Median Politiikkasivut

Kokoomuksen Sofia Vikman: Naisten asepalveluksen poistaminen heikentää puolustuskykyä

sofia_03-795x1024

Kokoomuksen kansanedustaja ja MTS:n puheenjohtaja Sofia Vikman tyrmää Jussi Niinistön puheet naisten asepalveluksen poistamisesta.

”Varusmiespalveluksen suorittaneet naiset ovat motivoituneita ja pärjäävät palveluksessa keskimääräistä paremmin: jopa 65–70 % suorittanut johtajakoulutuksen. Ministerin ehdotus on takapajuinen ja vahingoittaa puolustuskykyämme. Lisäksi se vähättelee naisten panosta puolustuksessa”, Vikman sanoo.

Vikmanin mukaan nykyaikaisessa armeijassa tarvitaan taitoja, joita naisilla on kyky oppia siinä missä miehilläkin. Menestyminen ei riipu sukupuolesta vaan yksilöllisistä kyvyistä ja koulutuksesta. 

”Naisia tarvitaan lisää varusmiespalvelukseen, jotta parhaat kyvyt saadaan puolustusvoimien käyttöön. Ministerin ehdotus antaa täysin väärän ja vähättelevän viestin esimerkiksi varusmiespalveluksen suorittamista parhaillaan harkitseville tai palvelusta suorittaville naisille”, Vikman sanoo.

Puolustuskyvyn ohella myös tasa-arvonäkökulma on Vikmanin mukaan tärkeä. Naisia syrjivä toimenpide puolustusvoimissa ei ole tätä päivää.

”Naisten vapaaehtoisesta asepalveluksesta säästämisessä olisi todellisuudessa enemmän kyse arvoista kuin säästöstä. Jussi Niinistö ajaa sellaista politiikkaa, joka veisi Suomen takaisin 1900-luvulle. Millainen puolustusministeri tahtoo estää kyvykkäitä ja maanpuolustustahdon omaavia ihmisiä suorittamasta palvelusta?”, Vikman kysyy.

Hakijoita naisten vapaaehtoiseen asepalvelukseen oli vuonna 2018 ennätysmäärä: 1516 naista, mikä on noin 400 naista enemmän kuin vuonna 2017.

“Suomen puolustuskyvyn ja maanpuolustustahdon kannalta on tärkeää varmistaa, että naisten kasvavaan kiinnostukseen varusmiespalvelusta kohtaan onnistutaan vastaamaan. Naisten kykyjä vähättelevä ehdotus on ministeriltä harkitsematon,” Vikman päättää.

YHTEYDENOTOT

Victoria Media/ Kerttu Vali
Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka
Puh/SMS: 040-5563129
email: debaattilehti(@)victoriamedia.fi
Gmail: debaattimedia(@)gmail.com
Yahoo: debaattimedia(@)yahoo.com

Debaattimedia Somessa

Eduskuntavaalit 2019

Eduskuntavaalit 2019

KUNTAVAALIT2017 SIVUT

KUNTAVAALIT2017 SIVUT

Debaattimedian Kuntavaalit 2017 erikoissivut. Kilkkaa kuvasta sivuille.

PRESIDENTINVAALIT 2018

PRESIDENTINVAALIT 2018