DEBAATTIMEDIA

Victoria Median Politiikkasivut

Paavo Väyrynen palasi Kansalaispuolueen johtoon, muodostaa puolueen eduskuntaryhmän

6-w9wS-4_400x400 (1)

Kansalaispuolue rp:n toiminta on ollut pitkään halvaantuneessa tilassa sen vuoksi, että sillä on ollut sisäisten kiistojen vuoksi kolme hallitusta, joista yksikään ei ole ollut oikeustoimikelpoinen. On ollut todennäköistä, että puolue olisi pitkään toimintakyvytön.

Sami Kilpeläisen ja Piia Katteluksen johdolla järjestetyt puolueen kokoukset ovat johtaneet niiden laillisuutta vastaan nostettuihin moitekanteisiin, joita käsitellään lähiaikoina käräjäoikeudessa. Tuomioistuimen ratkaisuista todennäköisesti joka tapauksessa valitetaan.

Aluehallintovirastossa on ollut käsiteltävänä puolueen jäsenten laajan enemmistön vaatimukseen perustuva hakemus, jonka nojalla kiistojen ratkaisemiseksi järjestettäisiin Kansalaispuolueen ylimääräinen yleinen kokous. Päätös on viivästynyt ja siitäkin voidaan valittaa.

Nyt ratkaisu on kuitenkin löytynyt.

Kansalaispuolueen hallituksen 2.2.2018 tekemän päätöksen perusteella Oulussa järjestettiin 3.3. kaksi vuosikokousta. Niistä tuli sunnuntaina kuluneeksi kolme kuukautta.

Klo 16.15 Kilpeläisen ja Katteluksen johdolla pidetyn yleisen kokouksen laillisuutta vastaan on nostettu moitekanne. Sen päätösten täytäntöönpano on käräjäoikeuden ratkaisulla keskeytetty. Edessä on oikeudenkäynti ja valitusprosessi.

Klo 11.30 pidettyä yleistä kokousta ei sen sijaan ole kolmen kuukauden määräajassa moitittu, joten sen päätökset ovat saaneet lainvoiman.

Tämän kokouksen ajasta ja paikasta oli sovittu ennakkoon kaikille jäsenille lähetettyjen sähköpostiviestien välityksellä, ja siihen osallistui puolueen äänioikeutettujen jäsenten selkeä enemmistö. Päätökset tehtiin yksimielisesti, vaikka mukana olleista kaksi osallistui myös toiseen kokoukseen.

Tässä lainvoiman saaneessa kokouksessa Kansalaispuolueen hallitukseen valittiin Akseli Erkkilä, Seppo Hauta-aho ja Paavo Väyrynen. 

Tänään Kansalaispuolueen hallitus on pitänyt kokouksen, jossa Seppo Hauta-aho pyysi eroa puheenjohtajan tehtävästä. Hänen tilalleen hallituksen ja samalla puolueen puheenjohtajaksi valittiin Paavo Väyrynen. Hauta-aho valittiin puoluesihteerin tehtävään.

Kansalaispuolueen tilanteen selkiintymisen ansiosta Paavo Väyrynen voi perustaa puolueen eduskuntaryhmän.

YHTEYDENOTOT

Victoria Media/ Kerttu Vali
Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka
Puh/SMS: 040-5563129
email: debaattilehti(@)victoriamedia.fi
Gmail: debaattimedia(@)gmail.com
Yahoo: debaattimedia(@)yahoo.com

Debaattimedia Somessa

Eurovaalit 2019 sivut

Eurovaalit 2019 sivut

Debaattimedian Eurovaaleihin keskittyvät uutiset. Debaattimedia kuuluu Victoria Media nimiseen hankkeeseen.

Eduskuntavaalit 2019

Eduskuntavaalit 2019

KUNTAVAALIT2017 SIVUT

KUNTAVAALIT2017 SIVUT

Debaattimedian Kuntavaalit 2017 erikoissivut. Kilkkaa kuvasta sivuille.

PRESIDENTINVAALIT 2018

PRESIDENTINVAALIT 2018