DEBAATTIMEDIA

Victoria Median Politiikkasivut

Keskustan Mikko Kärnä: Susien kanta-arvio on valheellinen

karna-1200x675

Keskustan kansanedustaja ja innokas erämies Mikko Kärnä toteaa, että Luonnonvarakeskuksen tänään julkistamat susikantojen arviot ovat epäuskottavia. Kärnä vaatii, että hallitus osoittaa Luonnonvarakeskukselle lisäresursseja tutkimuksen tekemiseen.

–    Luonnonvarakeskuksen julkistamat kanta-arviot ovat oikeansuuntaisia siinä mielessä, että susikanta on kasvanut merkittävästi. LUKE:n arvion mukaan Suomessa on nyt 43% enemmän susilaumoja kuin vuonna 2017. Kokonaisuutena LUKE arvioi, että susia on noin 10% enemmän kuin edellisenä vuotena. On kuitenkin mahdotonta uskoa, että susien kokonaismäärä olisi 165-190 yksilöä. Todennäköisesti oikea luku on noin viisinkertainen. On käsittämätön ajatus, että kymmenen prosenttia Suomen susikannasta voisi olla samaan aikaan yhdellä ja samalla satakuntalaisella pellolla, kuten olemme voineet riistakamerakuvista todeta.

Kärnä kehuu maa- ja metsätalousministeri Leppää, joka pitää tärkeänä, että susien esiintymisalueilla asuvien ihmisten näkemykset otetaan huomioon uutta metsästysasetusta ja susikannan hoitosuunnitelmaa valmisteltaessa.

–    Tämä on ainoa mahdollinen tie. Ihmisten huolet on huomioitava. On uskomatonta, että tietyillä alueilla ihmiset eivät uskalla enää päästää lapsiaan hämärällä ulos susien takia. Onko todella niin, että jonkun täytyy kuolla ennen kuin asiat muuttuvat? Muutenkin petoasioista pitäisi voida päättää paikallisesti. Siellä se paras asiantuntemus on. Nyt on tärkeää, että mahdollisimman monelle sudelle laitetaan kuula kylkeen seuraavana metsästyskautena.

YHTEYDENOTOT

Victoria Media/ Kerttu Vali
Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka
Puh/SMS: 040-5563129
email: debaattilehti(@)victoriamedia.fi
Gmail: debaattimedia(@)gmail.com
Yahoo: debaattimedia(@)yahoo.com

Debaattimedia Somessa

Eurovaalit 2019 sivut

Eurovaalit 2019 sivut

Debaattimedian Eurovaaleihin keskittyvät uutiset. Debaattimedia kuuluu Victoria Media nimiseen hankkeeseen.

Eduskuntavaalit 2019

Eduskuntavaalit 2019

KUNTAVAALIT2017 SIVUT

KUNTAVAALIT2017 SIVUT

Debaattimedian Kuntavaalit 2017 erikoissivut. Kilkkaa kuvasta sivuille.

PRESIDENTINVAALIT 2018

PRESIDENTINVAALIT 2018