DEBAATTIMEDIA

Victoria Median Politiikkasivut

PS Helsingin valtuustoryhmän pj. ja kansanedustaja Mika Raatikainen: Helsingin kaupunki syrjii Perussuomalaisia Nuoria

oqVgdX24

Helsingin kaupunki järjesti 6.6.2018 nuorille tapahtuman, jossa pääteemoina olivat nuorten työllistyminen sekä seksuaaliterveys ja -oikeudet.

Tapahtumaan ei kutsuttu Perussuomalaisia Nuoria. Perussuomalaisille Nuorille asiaa on perusteltu sillä, ettei piiri allekirjoittanut maksutonta ehkäisyä alle 25-vuotiaille nuorille.Osalliseksi Stadissa -tapahtumassa oli musiikkivieraiden lisäksi kuitenkin myös ”tarjolla monipuolisesti tietoa nuorten osallistumis- ja vaikutusmahdollisuuksista, työllistymisen tuista ja poluista sekä työpaikoista, seksuaaliterveydestä ja -oikeuksista sekä maksuttomasta ehkäisystä”.

Tapahtumassa keskeisenä osana on ollut myös työllistyminen.

Raatikainen muistuttaa, että kaupungilla on velvollisuus kohdella tasapuolisesti kaikkia nuorisojärjestöjä. Tällaisella toiminnallaan Helsinki asettaa Perussuomalaiset Nuoret eriarvoiseen asemaan muihin nuorisojärjestöihin nähden.

Tapahtuman järjesti Helsingin kaupunki yhteistyökumppaneineen. Raatikaisen mukaan on täysin selvää, että julkisena toimijana kaupungin tulee kohdella kaikkia järjestöjä tasapuolisesti.

Selitykseksi ei kelpaa, ettei PS Nuorten Helsingin piiri allekirjoittanut ehkäisyä alle 25-vuotiaille nuorille, koska myös Perussuomalaisilla Nuorilla on oikeus tuoda oma kantansa esille. Lisäksi tapahtumassa oli muitakin teemoja, kuten työllistyminen, johon Persussuomalaiset Nuoret olisivat halunneet ottaa kantaa.

Raatikaisen mukaan myöskään tilan puute ei riitä selitykseksi, koska tilaisuuden järjestäjä on velvollinen huolehtimaan siitä, että kaikki järjestöt mahtuvat tapahtumaan. PS Nuorille kerrottiin, että he olisivat voineet osallistua tilaisuuteen, mutta toisin kuin muille järjestöille, heille ei tarjottu esittelypistettä, joten he olisivat jääneet selkeästi eriarvoiseen asemaan.

Raatikainen on pyytänyt Helsingin kaupungilta selvitystä miksi kaupunki ei ole kohdellut Perussuomalaisia Nuoria tasa-arvoisesti muihin nuorisojärjestöihin nähden? Raatikainen kysyy myös kuinka kaupunki aikoo tulevaisuudessa varmistaa Perussuomalaisten Nuorten tasa-arvoisen kohtelun?

 

YHTEYDENOTOT

Victoria Media/ Kerttu Vali
Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka
Puh/SMS: 040-5563129
email: debaattilehti(@)victoriamedia.fi
Gmail: debaattimedia(@)gmail.com
Yahoo: debaattimedia(@)yahoo.com

Debaattimedia Somessa

Eurovaalit 2019 sivut

Eurovaalit 2019 sivut

Debaattimedian Eurovaaleihin keskittyvät uutiset. Debaattimedia kuuluu Victoria Media nimiseen hankkeeseen.

Eduskuntavaalit 2019

Eduskuntavaalit 2019

KUNTAVAALIT2017 SIVUT

KUNTAVAALIT2017 SIVUT

Debaattimedian Kuntavaalit 2017 erikoissivut. Kilkkaa kuvasta sivuille.

PRESIDENTINVAALIT 2018

PRESIDENTINVAALIT 2018