DEBAATTIMEDIA

Victoria Median Politiikkasivut

RKP:n Anna-Maja Henriksson: Susiongelma vaatii toimenpiteitä

Henriksson_webb_2_0

− Kynnystä saada poikkeuslupa susien kaatamiseksi Pohjanmaalla pitää laskea. Susi ei kuulu asuinalueille. Olisi äärimmäisen tärkeää, että maa- ja metsätalousministeriö osoittaisi selkeästi, että susien määrän selvä kasvu läntisessä Suomessa ja Pohjanmaalla otetaan vakavasti. Mikäli kehitys jatkuu tämänlaisena, tilanne voi olla kestämätön syksyyn mennessä, sanoo RKP:n puheenjohtaja, kansanedustaja Anna-Maja Henriksson.

Luonnonvarakeskuksen (LUKE) arvion mukaan susikanta Suomessa oli maaliskuussa 2018 yhteensä 20 susilaumaa. Vuosi sitten vastaava määrä oli 14. Susi on nyt siirtynyt länteen. Läntisellä kannanhoitoalueella löytyy jopa 70% susista. Ensimmäisen arvion mukaan susien määrä on kaksinkertaistunut Pohjanmaalla verrattuna vuoteen 2017 ja niitä on nyt noin 30.

− On merkillistä, että tässä vaiheessa halutaan Luken puolelta päättää, ettei syksyn aikana työstettävässä uudessa hoitosuunnitelmassa anneta tilaa kannanhoidolliselle metsästykselle. Tällä hetkellä ei pitäisi poissulkea mitään vaihtoehtoja, vaan tavoitteena pitäisi olla sellaisten ratkaisujen löytäminen jotka toimivat pitkällä tähtäimellä ja herättävät luottamusta väestössä.

− Tämänlaisessa uudessa tilanteessa, jossa muutos on tapahtunut nopeasti, on äärimmäisen tärkeää, että kansalaiset ja viranomaiset tekevät yhteistyötä ja että väestön huoli otetaan vakavasti.

YHTEYDENOTOT

Victoria Media/ Kerttu Vali
Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka
Puh/SMS: 040-5563129
email: debaattilehti(@)victoriamedia.fi
Gmail: debaattimedia(@)gmail.com
Yahoo: debaattimedia(@)yahoo.com

Debaattimedia Somessa

Eurovaalit 2019 sivut

Eurovaalit 2019 sivut

Debaattimedian Eurovaaleihin keskittyvät uutiset. Debaattimedia kuuluu Victoria Media nimiseen hankkeeseen.

Eduskuntavaalit 2019

Eduskuntavaalit 2019

KUNTAVAALIT2017 SIVUT

KUNTAVAALIT2017 SIVUT

Debaattimedian Kuntavaalit 2017 erikoissivut. Kilkkaa kuvasta sivuille.

PRESIDENTINVAALIT 2018

PRESIDENTINVAALIT 2018