DEBAATTIMEDIA

Victoria Median Politiikkasivut

Kultaranta-keskustelut suorana Ylen kanavilla. Aiheena kansainvälisen järjestelmän tulevaisuus

e443b93bc2d312f4a0c62293b72ba769

Naantalin Kultarannassa pohditaan otsikolla ”Pallo hallussa?” maailman menoa kansainvälisen järjestelmän, kansainvälisten järjestöjen ja kestävän kehityksen kannalta. Tasavallan presidentti Sauli Niinistön isännöimä ulko- ja turvallisuuspoliittinen keskustelutilaisuus järjestetään nyt kuudetta kertaa.

Keskustelujen teemana on tänä vuonna kansainvälisen järjestelmän tulevaisuus ja mukana on YK:n pääsihteeri António Guterres, joka pitää keskusteluiden päätössanat.

Keskustelujen avaus nähdään Yle Areenassa sunnuntaina 17.6. klo 18.00 -19.30. Aiheena on sääntöpohjaisen maailman haasteet otsikolla “Voima ja vahvuus vai yhteinen järjestys?” Englanniksi käytävässä tilaisuudessa mietitään, miten palauttaa luottamus ja toimintakyky sääntöpohjaiseen maailmaan.

CMI:n toiminnanjohtaja Tuija Talvitien vetämään keskusteluun osallistuvat YK:n yleiskokouksen puheenjohtaja Miroslav Lajcak, Ruotsin entinen pää- ja ulkoministeri Carl Bildt sekä OECD:n apulaispääsihteeri Mari Kiviniemi. Loppusanat esittää presidentti, rauhannobelisti Martti Ahtisaari.

Kultaranta-keskustelujen toinen päivä alkaa maanantaina 18.6. Yle TV1:ssä ja Yle Areenassa klo 9.30. Sillloin puidaan Euroopan unionin muutospaineita. ”Täällä EU, kuuleeko kukaan?” pohditaan keinoja saada EU yhtenäisemmäksi ja vahvemmaksi. Samalla on tarkoitus miettiä, minkälaisia tavoitteita Suomella on EU:n suhteen ja miten tavoitteet saavutetaan. Keskusteluun osallistuvat pääministeri Juha Sipilä, Euroopan komission varapuheenjohtaja Jyrki Katainen, Ulkopoliittisen instituutin johtaja Teija Tiilikainen sekä Helsingin Sanomien Lontoon-kirjeenvaihtaja Annamari Sipilä. Keskustelun vetää Talouselämän toimittaja Matti Virtanen.

Kolmas ja viimeinen keskustelu alkaa 18.6. Yle TV1:ssä ja Yle Areenassa klo 14.30. Aiheena on talouden ja ympäristön hyvinvoinnin yhteensovittaminen. Keskusteluun ”Talous ja ympäristö – kohti yhteistä hyvinvointia?” osallistuvat Euroopan parlamentin jäsen Heidi Hautala, EK:n toimitusjohtaja Jyri Häkämies, Sitran vanhempi neuvonantaja Oras Tynkkynen, ST1:n hallituksen puheenjohtaja Mika Anttonen sekä Gold&Green Foodsin toimitusjohtaja Maija Itkonen. Keskustelun vetää Demos Helsingin neuvonantaja Tuuli Kaskinen. Panelisteilta kysytään, millä keinoilla saada sekä talous että ympäristö kukoistamaan.

Tasavallan presidentti ja YK:n pääsihteeri António Guterres lausuvat keskusteluiden päätössanat maanantaina Yle TV1:ssä ja Yle Areenassa klo 16.00. Puhe tulkataan suomeksi.

Kultarannan tapahtumat päättyvät Ylen kanavilla Tasavallan presidentin suoraan erikoishaastatteluun, joka lähetetään A-studiossa Yle TV1:llä klo 21.00. Haastattelijana on Jan Andersson.

Ylen lähetykset Kultarannasta

Sunnuntai 17.6.
Yle Areena klo 16.00 Tasavallan presidentin lehdistötilaisuus

Yle Areena klo 18.00-19.30 “Voima ja vahvuus vai yhteinen järjestys?”

Maanantai 18.6.
Yle TV1 ja Areena klo 9.30 – 11.00 ”Täällä EU, kuuleeko kukaan?”

Yle TV1 ja Areena klo 14.30 – 15.50 ”Talous ja ympäristö – kohti yhteistä hyvinvointia?”

Yle TV1 ja Areena klo 16.05-16.25 Tasavallan presidentin ja YK:n pääsihteeri António Guterresin päätössanat. Puhe tulkataan suomeksi.

Yle TV1 klo 21.00 A-studio Tasavallan presidentin erikoishaastattelu. Haastattelijana Jan Andersson.

YHTEYDENOTOT

Victoria Media/ Kerttu Vali
Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka
Puh/SMS: 040-5563129
email: debaattilehti(@)victoriamedia.fi
Gmail: debaattimedia(@)gmail.com
Yahoo: debaattimedia(@)yahoo.com

Debaattimedia Somessa

KUNTAVAALIT2017 SIVUT

KUNTAVAALIT2017 SIVUT

Debaattimedian Kuntavaalit 2017 erikoissivut. Kilkkaa kuvasta sivuille.

PRSIDENTINVAALIT 2018

PRSIDENTINVAALIT 2018