DEBAATTIMEDIA

Victoria Median Politiikkasivut

KOKOOMUKSEN TURUNEN: ANTTI RINNE OLISI PÄÄMINISTERINÄ VAARALLINEN KASVULLE JA TYÖLLISYYDELLE

 

kajturunen

Antti Rinteen johtaman SDP:n veropolitiikka on myrkkyä yrittäjille. Rinne oli viime vaalikaudella valtiovarainministerinä laskemassa osakeyhtiöiltä perittävää yhteisöveroa 24,5 prosentista kahteenkymmeneen prosenttiin. Keventäminen oli perusteltua monestakin syystä, mutta jätti muut yhtiömuodot epäoikeudenmukaisesti kasvuun kannustavan kevennyksen ulkopuolelle.

Nykyinen hallitus korjasi tuon epäkohdan viiden prosentin yrittäjävähennyksellä. On oikeudenmukaisuuskysymys, että yritykset ovat samalla viivalla yhtiömuodosta riippumatta. Rinne on ilmoittanut peruuttavansa yrittäjävähennyksen, jos pääsee valtaan.

“Rinteellä täytyy olla ajatusmaailmassaan jotain peruuttamatonta yrittämistä ja yrittäjiä vastaan. Se tulee esille niin tässä asiassa kuin monessa muussakin.”, kansanedustaja Kaj Turunen (kok) ihmettelee.

Yrittäjävähennyksen peruminen ei riittäisi Rinteelle. Yrittäjien maksaman kaksinkertaisen verotuksen (ensin yritysverotus ja sen jälkeen osinkoverotus) tasoa Rinne korottaisi rajusti myös osinkoverotuksen osalta.

“Yrittäjiin kohdistuvien haittatoimenpiteiden, verojen korotusten ja työelämän rakenteellisten uudistusten jäädyttämisen kanssa, Rinne palauttaisi Suomen rajun velkaantumisen ja työttömyyden aikakauteen”, Turunen ennustaa.

“PK-yritysten ja niissä työskentelevien työntekijöiden kannalta Antti Rinne pääministerinä sisältää riskin, jota voi verrata punkin puremaan. Se voi pahimmillaan aiheuttaa suuria ongelmia, mutta joka tapauksessa imee verta”, Turunen muotoilee.

Rinteelle itsekäs oma etu tärkein.

Rinteestä on kuoriutunut oppositiossa vastuuton populisti. Hän on julkisuudessa jo lupaillut kymmenen miljardin lisämenoja, vaikka vaaleihin on vielä noin vuosi aikaa. Mihin summaan hän yltääkään. Kulisseissa Rinne pitää kuitenkin tiukasti huolta eläkeyhtiöiden edusta.

SDP:n veropoliittisessa ohjelmassa puhutaan kauniisti veropohjan laajentamisesta. Omaa etupiiriä se ei kuitenkaan koske. Niin Antti Rinne kuin SDP:n veroasiantuntija Timo Harakka vaikenevat täysin ammattiyhdistysliikkeen liki sadan miljoonan verottomista voitoista ja osinkotuloista.

“Rinne on kaksinaamainen peluri verolinjauksissa. Oman lähipiirin hän haluaa säilyttää kaikista veroista vapaana. Sitä voisi kutsua ay-porsasteluksi jo silläkin perusteella, että näillä verovapailla tuloilla rahoitetaan ay-pomojen yli 100%:n palkankorotuksia. Tähän liittyy lisäksi demokratian ja oikeudenmukaisuuden kannalta yksi maamme suurimmista ongelmista. Näillä kierretyillä veroilla ammattiyhdistysliike rahoittaa vaaleissa SDP:n ehdokkaita kaikkialla Suomessa varmistaakseen demaripolitikoinnin ja että verorahat valuvat jatkossakin ay-liikkeen kassaan”, Kaj Turunen lataa.

Tulossa pääministerivaalit

“Näyttää siltä, että seuraavat eduskuntavaalit ovat pääministerivaalit. Kisa tultanee käymään Kokoomuksen ja demareiden välillä. Kamppailun suureen rooliin tulee nousemaan keskiluokan verotus. Kokoomuksen linja on keventää keskiluokan työn verotusta siirtämällä painopistettä haittaveroihin. Demareiden linjaukset kiristäisivät myös keskipalkkaisten työn verotusta”, Turunen päättää.

YHTEYDENOTOT

Victoria Media/ Kerttu Vali
Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka
Puh/SMS: 040-5563129
email: debaattilehti(@)victoriamedia.fi
Gmail: debaattimedia(@)gmail.com
Yahoo: debaattimedia(@)yahoo.com

Debaattimedia Somessa

Eurovaalit 2019 sivut

Eurovaalit 2019 sivut

Debaattimedian Eurovaaleihin keskittyvät uutiset. Debaattimedia kuuluu Victoria Media nimiseen hankkeeseen.

Eduskuntavaalit 2019

Eduskuntavaalit 2019

KUNTAVAALIT2017 SIVUT

KUNTAVAALIT2017 SIVUT

Debaattimedian Kuntavaalit 2017 erikoissivut. Kilkkaa kuvasta sivuille.

PRESIDENTINVAALIT 2018

PRESIDENTINVAALIT 2018