DEBAATTIMEDIA

Victoria Median Politiikkasivut

Vasemmistoliiton Aino-Kaisa Pekonen: Hallituksen on korjattava Kela-taksikaaos nopeasti

A_K-Pekonen2-web

Vasemmistoliiton eduskuntaryhmän puheenjohtaja Aino-Kaisa Pekonen vaatii hallitukselta ripeitä toimia kaaokseen ajautuneen Kela-taksiliikenteen korjaamiseksi. Hallituksen taksiuudistuksen myötä Kela-kyytejä on voitu heinäkuun alusta asti ajaa vain kilpailutuksen voittaneilla palveluntuottajilla, mikä on monin paikoin kriisiyttänyt kuljetusjärjestelmän.

– Palautetta Kela-taksikyytien toimimattomuudesta tulee ympäri Suomea, niin kaupungeista kuin maaseudulta. On pitkäaikaissairaita, jotka eivät ole päässeet tarvitsemaansa hoitoon ja vanhuksia, jotka eivät ole päässeet kuntoutukseen. Hallituksen on välittömästi hoidettava asia kuntoon. Kyse on selvästi ihmisten perusoikeuksien vaarantumisesta, Pekonen sanoo.

Kela-kuljetuksien kilpailutuksen vaikutuksista varoittelivat etukäteen erityisesti taksiyrittäjät, jotka ovat pitäneet uusien palveluntuottajien sopimusehtoja monin paikoin kohtuuttomina. Kela-kuljetuksien ajamisen on katsottu muuttuneen jopa kokonaan kannattamattomaksi.

– Meillä Kanta-Hämeessä potilaiden takseja on jouduttu maksamaan sairaalan laskuun. Vaikka osa ongelmista liittyy varmasti siirtymävaiheeseen, on nyt seurattava äärimmäisen tarkasti, onko uudistuksessa sellainen järjestelmätason ongelma ja valuvika, joka vaatii korjausta.

Pekonen pitää tilannetta erityisen kestämättömänä maaseudulla, missä myös taksiuudistuksen tuoma päivystysvelvollisuuden poistuminen vaikuttaa kielteisesti liikennöintiin. Tämä oli yksi keskeinen syy, miksi Vasemmistoliitto asettui vastustamaan hanketta eduskunnassa.

– Näyttää siltä, että Sipilän ja Bernerin johtama keskusta on jättänyt maaseudun sairaat ja vanhukset jo kirjaimellisesti tien varteen. Alueellinen tasa-arvo on tietoisesti laiminlyöty tässä uudistuksessa.

YHTEYDENOTOT

Victoria Media/ Kerttu Vali
Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka
Puh/SMS: 040-5563129
email: debaattilehti(@)victoriamedia.fi
Gmail: debaattimedia(@)gmail.com
Yahoo: debaattimedia(@)yahoo.com

Debaattimedia Somessa

Eurovaalit 2019 sivut

Eurovaalit 2019 sivut

Debaattimedian Eurovaaleihin keskittyvät uutiset. Debaattimedia kuuluu Victoria Media nimiseen hankkeeseen.

Eduskuntavaalit 2019

Eduskuntavaalit 2019

KUNTAVAALIT2017 SIVUT

KUNTAVAALIT2017 SIVUT

Debaattimedian Kuntavaalit 2017 erikoissivut. Kilkkaa kuvasta sivuille.

PRESIDENTINVAALIT 2018

PRESIDENTINVAALIT 2018