DEBAATTIMEDIA

Victoria Median Politiikkasivut

Keskustan Aila Paloniemi kiitti ja puolusti Etyjin kenttäoperaatioita

Aila Paloniemi 2015 kuvaaja Sari Muhonen

Paloniemi kiitti ja puolusti Etyjin kenttäoperaatioita

Etyjin Suomen valtuuskunnan puheenjohtaja, kansanedustaja Aila Paloniemi (kesk.) kiitti ja puolusti Etyjin kenttäoperaatioita Etyjin parlamentaarisessa yleiskokouksessa Berliinissä tiistaina.Yleiskokouksen käsittelyssä oli Belgian valtuuskunnan päätöslauselmaehdotus “Reaffirming The Commitment To And Guarantee Of The Effective Operation Of The Osce”.

“Kenttäoperaatioissa konkretisoituu se, mitä Etyj tarkoittaa laajan turvallisuuden käsitteellä. Kenttäoperaatiot ovat ainutlaatuinen työkalu, jolla poliittisia päätöksiä pannaan käytännössä toimeen paikallistasolla. Niillä on parhaimmillaan suuri positiivinen vaikutus alueella asuvien ihmisten elämään”, Paloniemi totesi.

Etyjillä on tällä hetkellä 15 kenttäoperaatiota entisen Neuvostoliiton maissa ja Balkanilla. Kenttämissiot  perustetaan Etyjin pysyvän neuvoston päätöksellä ja sopimuksella isäntämaan kanssa. Kenttäoperaatiot pyrkivät esimerkiksi edistämään etnisten ryhmien rauhanomaista rinnakkaiseloa, vähemmistöjen suojelua ja ihmisoikeuksien toteutumista muutoinkin.

“Kentällä tehtävä työ on arvokasta, mutta myös vaarallista. Etyjin henkilöstön pitäisi saada tehdä työtään turvallisissa olosuhteissa”, Paloniemi vaati.

Etyjin kenttämissioissa työskentelee myös suomalaisia.

“Suomi tukee Etyjiä ja sen työtä täysin voimin. Me Etyjin yleiskokouksen parlamentaarikot voimme kannustaa kukin omia hallituksiamme, jotta ne tukisivat Etyjin kenttäoperaatioiden työtä jatkossakin.  Kenttäoperaatioiden työllä lujitetaan demokratiaa, rakennetaan luottamusta ja etsitään rauhanomaisia ratkaisuja uhkaaviin konflikteihin”, Paloniemi päätti.

Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestö on maailman laajapohjaisin turvallisuutta käsittelevä alueellinen järjestö. Euroopan ja Keski-Aasian maiden lisäksi jäseninä ovat Yhdysvallat ja Kanada. Parlamentaarinen yleiskokous antaa suosituksia ja ehdotuksia ministerineuvostolle sekä ottaa julkilausumillaan kantaa ajankohtaisiin politiikan tapahtumiin. Yleiskokous on koolla Berliinissä 7.–11. heinäkuuta.

YHTEYDENOTOT

Victoria Media/ Kerttu Vali
Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka
Puh/SMS: 040-5563129
email: debaattilehti(@)victoriamedia.fi
Gmail: debaattimedia(@)gmail.com
Yahoo: debaattimedia(@)yahoo.com

Debaattimedia Somessa

Eurovaalit 2019 sivut

Eurovaalit 2019 sivut

Debaattimedian Eurovaaleihin keskittyvät uutiset. Debaattimedia kuuluu Victoria Media nimiseen hankkeeseen.

Eduskuntavaalit 2019

Eduskuntavaalit 2019

KUNTAVAALIT2017 SIVUT

KUNTAVAALIT2017 SIVUT

Debaattimedian Kuntavaalit 2017 erikoissivut. Kilkkaa kuvasta sivuille.

PRESIDENTINVAALIT 2018

PRESIDENTINVAALIT 2018