DEBAATTIMEDIA

Victoria Median Politiikkasivut

Europarlamentaarikko NilsTorvalds: EU:n on reagoitava Orbanin ylilyönteihin

891b528e-37f8-4faf-89e0-3ee00985a75f

Euroopan parlamentti äänestää Strasbourgin täysistunnossa keskiviikkona päätöslauselmasta, joka ehdottaa toimenpiteitä Unkarin menettelyä vastaan. Päätöslauselma on reaktio perusoikeuksien- ja vapauksien rajoituksiin, jotka Unkari on pääministeri Viktor Orbánin johdolla asettanut voimaan. Päätöslauselman kohteena on muun muassa Unkarin sananvapauden rajoittava lainsäädäntö, huolet tuomioistuimen riippumattomuudesta ja korruptio-ongelmat. Mikäli päätöslauselma hyväksytään, jäsenmaat voivat neuvostossa päättää, että osa Unkarille kuuluvista oikeuksista, kuten äänioikeus neuvostossa, pidätetään väliaikaisesti. 
 
Unkarin pääministeri Orbánin puolue, Fidesz, kuuluu Euroopan parlamentissa konservatiiviseen EPP-ryhmään, kuten myös Kokoomus. Europarlamentaarikko  Nils Torvaldsin (RKP/ALDE) mielestä EPP:n jäsenpuolueilla on tällä hetkellä erityinen vastuu siitä, että  Orbánille välitettävä viesti on selkeä:

– EPP:n ja Kokoomuksen on nyt näytettävä missä he seisovat. Toivon, että he edelleen uskaltavat puolustaa yhteisiä arvojamme puoluekaverin suojelemisen sijaan. Loppujen lopuksi on myös pohdittava sitä, onko Kokoomuksen paikka  samassa puolueryhmässä niin selkeästi epädemokraattisen johtajan kuin Orbánin kanssa, toteaa Torvalds.
 
– Euroopan unioni on rakennettu yhteisille arvoille, joita meidän pitää uskaltaa puolustaa. Lehdistönvapaus ja riippumaton oikeusjärjestelmä ovat unionin  perusarvoja. Orbán on aikaisemmin puheissaan sanonut, että hän haluaa nähdä lopun liberaalidemokratialle. Meidän on reagoitavaa tähän vahvasti . Solidaarisuus koskee kuitenkin meitä kaikkia ja ne, jotka rikkovat yhteisiä pelisääntöjä joutuvat myös kantamaan  seuraukset siitä, sanoo Torvalds.

YHTEYDENOTOT

Victoria Media/ Kerttu Vali
Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka
Puh/SMS: 040-5563129
email: debaattilehti(@)victoriamedia.fi
Gmail: debaattimedia(@)gmail.com
Yahoo: debaattimedia(@)yahoo.com

Debaattimedia Somessa

Eurovaalit 2019 sivut

Eurovaalit 2019 sivut

Debaattimedian Eurovaaleihin keskittyvät uutiset. Debaattimedia kuuluu Victoria Media nimiseen hankkeeseen.

Eduskuntavaalit 2019

Eduskuntavaalit 2019

KUNTAVAALIT2017 SIVUT

KUNTAVAALIT2017 SIVUT

Debaattimedian Kuntavaalit 2017 erikoissivut. Kilkkaa kuvasta sivuille.

PRESIDENTINVAALIT 2018

PRESIDENTINVAALIT 2018