DEBAATTIMEDIA

Victoria Median Politiikkasivut

Vihreiden kansanedustaja Ozan Yanar: “Hallitukselta ei löydy selkärankaa puolustaa naisten oikeuksia vaan periaatteet ovat kaupan”

Vihreiden Ozan Yanar on syvästi pettynyt hallituspuolueiden edustajiin ministeri Soinin luottamusäänestyksessä: “Miten on mahdollista, että hallitukselta ei löydy selkärankaa puolustaa näin isoa ihmisoikeuskysymystä ja äänestää epäluottamusta ulkoministerille, joka on kävellyt yli Suomen pitkäaikaisen linjan naisten oikeuksien edistämisessä? Hallituspuolueiden edustajien periaatteidensa myyminen sote-uudistuksen, hallitusyhteistyön ja Soinin ministerisalkun vuoksi on vastenmielistä. Sinne menivät puheet naisten oikeuksien tärkeydestä. Tälle hallitukselle nämä periaatteet ovat kaupan.”

– Hallitus olisi voinut tänään osoittaa, että he puolustavat naisten oikeuksia eivätkä hyväksy yhdenkään ministerin sooloilua asiassa. Suomen linja on yksiselitteisesti se, että puolustamme naisten oikeutta turvalliseen aborttiin. Se ei tapahdu puhumalla kauniita naisten oikeuksista vaan niitä pitää puolustaa ja edistää teoilla, Yanar toteaa.

– Jos hallituksen mukaan kaikilla on oikeus omaan ”vakaumukseensa”, miksi hallitus ei ole antanut vapautta edustajilleen äänestää kuten haluavat Soinin luottamusäänestyksessä? Hallitus tiesi, että silloin Soini olisi todennäköisesti äänestetty ulos hallituksesta. On vastenmielistä sitoa edustajien kädet hallitusyhteistyön vuoksi, Yanar sanoo.

– ”Tätä kutsutaan politiikaksi”, näin Soinin luottamuksen puolesta äänestämistä on muun muassa perusteltu julkisuudessa. Politiikan ei todellakaan tarvitse olla tällaista. Jopa oikeuskansleri on todennut Soinin harkinnan pettäneet, kun hän osallistui abortinvastaiseen mielenilmaukseen virkamatkalla. Miten hallituksen edustajat voivat äänestää Soinille luottamusta, jos pitävät hänen toimintaansa hallituksen linjan vastaisena?, Yanar ihmettelee.

YHTEYDENOTOT

Victoria Media/ Kerttu Vali
Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka
Puh/SMS: 040-5563129
email: debaattilehti(@)victoriamedia.fi
Gmail: debaattimedia(@)gmail.com
Yahoo: debaattimedia(@)yahoo.com

Debaattimedia Somessa

Eurovaalit 2019 sivut

Eurovaalit 2019 sivut

Debaattimedian Eurovaaleihin keskittyvät uutiset. Debaattimedia kuuluu Victoria Media nimiseen hankkeeseen.

Eduskuntavaalit 2019

Eduskuntavaalit 2019

KUNTAVAALIT2017 SIVUT

KUNTAVAALIT2017 SIVUT

Debaattimedian Kuntavaalit 2017 erikoissivut. Kilkkaa kuvasta sivuille.

PRESIDENTINVAALIT 2018

PRESIDENTINVAALIT 2018