DEBAATTIMEDIA

Victoria Median Politiikkasivut

Kansanedustaja Outi Alanko-Kahiluoto: Olen käytettävissä vihreiden puheenjohtajaksi

– Olen päättänyt olla käytettävissä vihreiden puheenjohtajaksi. Minulla on puheenjohtajana tarvittavaa kokemusta ja osaamista juuri sen verran kuin on mahdollista hankkia olematta vielä puheenjohtaja, Alanko-Kahiluoto toteaa. 

– Keväällä on EU- ja eduskuntavaalit ja tärkeät hallitusneuvottelut. Tässä tilanteessa vihreät tarvitsevat puheenjohtajaksi kokeneen poliitikon. Puheenjohtaja pitää voida heittää turvallisin mielin neuvotteluihin ja vaalipaneeleihin. Hänen on tunnettava meidän ja muiden politiikka läpikotaisin, Alanko-Kahiluoto toteaa.

– Olen ollut mukana melkein kaikissa tilanteissa, joihin oletan puheenjohtajan joutuvan. Kolmannen kauden kansanedustajana ja vihreän eduskuntaryhmän 2013-16 puheenjohtajana tunnen vihreän politiikan läpikotaisin. Olen ollut neuvottelemassa hallitustunnustelijan kanssa, olen neuvotellut muiden puolueiden johdon kanssa, olen neuvotellut vihreiden linjan mukaan Säätytalolla ja eduskunnassa, Alanko-Kahiluoto toteaa.

– Olen ollut neuvottelemassa hallitustunnustelijan kanssa, olen neuvotellut muiden puolueiden johdon kanssa, olen neuvotellut vihreiden linjan mukaan Säätytalolla ja eduskunnassa.

Olen ollut mukana hallitusneuvotteluissa kolme kertaa: Vanhasen II-hallituksen sekä Kataisen hallitusneuvotteluissa eduskuntaryhmän jäsenenä sekä Stubbin minihallitusneuvotteluissa silloisen puheenjohtajamme Ville Niinistön kanssa. Eduskuntaryhmän puheenjohtajana 2013-16 olen käynyt päivittäin neuvotteluja muiden eduskuntaryhmien puheenjohtajien kanssa ja ollut välittäjänä puoluejohdon ja eduskuntaryhmän sekä julkisuuden välillä, Alanko-Kahiluoto kertoo.

– Olen aikoinaan lähtenyt politiikkaan ja liittynyt vihreisiin ajatuksella, että tahtoni ja uskallukseni puuttua epäkohtiin saattaisi hyödyttää tätä maata. Nyt olen valmis vihreiden puheenjohtajaksi, sanoo Outi Alanko-Kahiluoto.   

– Tässä ajassa vihreitä tarvitaan enemmän kuin koskaan. Maailmanlaajuisesti meillä on käsissämme ilmastonmuutos kaikkine seurauksineen. Haastamme tulevissa eduskuntavaaleissa muut puolueet politiikasta, jota ne ovat tehneet kuluneen nelivuotiskauden. Vaaleihin mennään kuitenkin sillä linjalla, jota olemme puolueena ja eduskunnassa yhdessä kuluneen kauden ajaneet. Tämä puheenjohtajavaali ei ole linjavaali Alanko-Kahiluoto toteaa.

YHTEYDENOTOT

Victoria Media/ Kerttu Vali
Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka
Puh/SMS: 040-5563129
email: debaattilehti(@)victoriamedia.fi
Gmail: debaattimedia(@)gmail.com
Yahoo: debaattimedia(@)yahoo.com

Debaattimedia Somessa

Eurovaalit 2019 sivut

Eurovaalit 2019 sivut

Debaattimedian Eurovaaleihin keskittyvät uutiset. Debaattimedia kuuluu Victoria Media nimiseen hankkeeseen.

Eduskuntavaalit 2019

Eduskuntavaalit 2019

KUNTAVAALIT2017 SIVUT

KUNTAVAALIT2017 SIVUT

Debaattimedian Kuntavaalit 2017 erikoissivut. Kilkkaa kuvasta sivuille.

PRESIDENTINVAALIT 2018

PRESIDENTINVAALIT 2018