DEBAATTIMEDIA

Victoria Median Politiikkasivut

Pekka Haavisto: Tsemppiä Stubbille – Eurooppa tarvitsee vahvaa ilmastopolitiikkaa ja inhimillistä maahanmuuttopolitikkaa

Vihreiden puheenjohtaja Pekka Haavisto on tyytyväinen, että suomalainen Alexander Stubb on ehdolla Euroopan kansanpuolueen EPP:n kärkiehdokkaaksi europarlamenttivaaleihin, ja että EPP pitää kokoustaan Suomessa.

– Henkilökohtaiset kontaktit merkitsevät paljon myös Eurooppa-politiikassa. Siksi on hienoa, että EPP:n kokousta isännöidään Suomessa. Toivon, että EPP kokouksessaan Suomessa ottaa tavoitteekseen kunnianhimoisen ilmastopolitiikan ja inhimillisen maahanmuuttopolitiikan, Haavisto sanoo.

Haavisto on huolissaan siitä, että EPP:n jäsenpuolueiden joukossa on puolueita, jotka ovat lietsoneet vihapuhetta myös maahanmuuttajia kohtaan. Haaviston mielestä EPP:n pitäisi tarkastella kriittisesti Unkarin tilannetta, jossa maahanmuuttajien auttaminen on kriminalisoitu.

Haavisto ei myöskään usko Euroopan ulkopuolisiin ns. maihinnousukeskuksiin, joita on suunniteltu siirtolais- ja turvapaikanhakijaongelman ratkaisuksi.

– Olen samalla kannalla kuin nykyinen EU:n komission puheenjohtaja Juncker, joka on todennut, että turvapaikanhakijoiden käsittelykeskukset Pohjois-Afrikassa eivät ole käytännössä toimiva malli, Haavisto toteaa.

Haavisto ehdottaa Dublinin sopimuksen korvaamista integroidulla EU-turvapaikkajärjestelmällä, jota hallinnoi Euroopan turvapaikka-asioiden virasto (EASO) korkeimpien standardien mukaisesti. Tällaisissa järjestelmässä turvapaikanhakija hakisi turvapaikkaa jäsenvaltion sijaan EU:sta, ja turvapaikat ja niiden kustannukset jyvitettäisiin jäsenvaltioiden välillä.

Haaviston mielestä tulevissa Euroopan parlamentin vaaleissa käydään taistelua Euroopan arvoista.

– Haluan lähettää Euroopan konservatiivien kokoukseen vahvan viestin: Eurooppa on yhtä vahva kuin jakamamme inhimillisyyden, oikeusvaltion ja vastuullisen ympäristönsuojelun arvot. Kansainvälinen yhteisö kaipaa kipeästi arvojohtajaa. Tämä rooli EU:n on nyt otettava, Haavisto toteaa.

YHTEYDENOTOT

Victoria Media/ Kerttu Vali
Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka
Puh/SMS: 040-5563129
email: debaattilehti(@)victoriamedia.fi
Gmail: debaattimedia(@)gmail.com
Yahoo: debaattimedia(@)yahoo.com

Debaattimedia Somessa

Eduskuntavaalit 2019

Eduskuntavaalit 2019

KUNTAVAALIT2017 SIVUT

KUNTAVAALIT2017 SIVUT

Debaattimedian Kuntavaalit 2017 erikoissivut. Kilkkaa kuvasta sivuille.

PRESIDENTINVAALIT 2018

PRESIDENTINVAALIT 2018