DEBAATTIMEDIA

Victoria Median Politiikkasivut

Kokoomuksen Laiho ja Ruoho: Kissojen heitteillejättö saatava kuriin

Eläinten hyvinvointilaki on parhaillaan eduskunnan käsiteltävänä ja koirien rekisteröintipakkoa selvitetään parhaillaan. Koirien rekisteröintipakkoa on perusteltu etenkin pentutehtailun hillitsemiseksi. Kokoomusedustajat muistuttavat, että kissat ovat usein koiria heikommassa asemassa ja vaativat, että kissat otettaisiin vielä rekisteröintipakon piiriin nykyisen hallituksen aikana. Edustajien mukaan näin pystyttäisiin hillitsemään kasvavaa kulkukissojen ja kesäkissojen määrää.

Eläinsuojeluyhdistykset ja löytöeläintalot ovat täynnä ympäri maata. Suomen eläinsuojeluyhdistys on tiedottanut, että kissakriisin myötä kissoille on jouduttu etsimään jo väliaikaisia tiloja ja sijaistaloja. Suomessa hylätään arviolta 20 000 kissaa vuodessa. Yli 2 000 kissaa joudutaan lopettamaan vuosittain.

”Ihmisten piittaamattomuudella ja julmuudella on oltava rajansa. Kissojen tunnistusmerkintä ja rekisteröintipakko olisi hallitukselta merkittävä hyvinvointiteko karvaisten ystäviemme hyväksi. Emme tahdo nähdä enää yhtäkään kylmää tarinaa kesäkissoista. Tunnistusmerkinnän avulla pystyttäisiin hillitsemään myös kissojen hallitsematonta lisääntymistä”, edustajat toteavat.

Kissojen rekisteröinti tarkoittaisi sitä, että jokaisella eläimellä olisi nahan alla mikrosiru, jonka tiedot on kirjattu rekisteriin yhdessä omistajatietojen kanssa. Näin teilleen eksyneen tai hylätyn kissan omistajan tiedot käyvät ilmi rekisteristä. Tietojen myötä eläin voidaan palauttaa nopeasti takaisin omistajalleen. Myös pelko omistajan jäljittämisestä vähentäisi kissojen heitteillejättöä.

”Kissojen tunnistusmerkintä ja rekisteröintipakko parantaisi kissojen asemaa merkittävästi. Rekisterin luominen ja ylläpito olisi varsin yksinkertaista, sillä nykyisin järjestöillä on omia rekistereitä, jotka perustuvat vapaaehtoisuuteen. Pakollinen rekisteri aiheuttaisi ainoastaan nimellisiä kustannuksia pystyttämisestä, ylläpidosta ja viranomisvalvonnan osalta”, kokoomusedustajat päättävät.

YHTEYDENOTOT

Victoria Media/ Kerttu Vali
Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka
Puh/SMS: 040-5563129
email: debaattilehti(@)victoriamedia.fi
Gmail: debaattimedia(@)gmail.com
Yahoo: debaattimedia(@)yahoo.com

Debaattimedia Somessa

Eurovaalit 2019 sivut

Eurovaalit 2019 sivut

Debaattimedian Eurovaaleihin keskittyvät uutiset. Debaattimedia kuuluu Victoria Media nimiseen hankkeeseen.

Eduskuntavaalit 2019

Eduskuntavaalit 2019

KUNTAVAALIT2017 SIVUT

KUNTAVAALIT2017 SIVUT

Debaattimedian Kuntavaalit 2017 erikoissivut. Kilkkaa kuvasta sivuille.

PRESIDENTINVAALIT 2018

PRESIDENTINVAALIT 2018