DEBAATTIMEDIA

Victoria Median Politiikkasivut

Ministeri Anne-Mari Virolainen: Raskaussyrjinnälle loppu – 5000 euron kertakorvaus raskaudesta työnantajalle

Ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Anne-Mari Virolainen (kok) esittää äitiyden aiheuttavien kustannuksien tasaamiseksi 5000 euron kertakorvausta raskaudesta työnantajalle. Järjestelyssä valtio maksaa työnantajalle äitiyden kustannuksia kompensoivan korvauksen. Tällä hetkellä työnantajan on mahdollista hakea 2500 euron korvausta, mutta vaikutus on ollut odotettua vähäisempi. Tasa-arvovaltuutetun mukaan raskaussyrjintä Suomessa on sitkeä ja yleinen ilmiö.

“Raskaussyrjintä on erittäin näkyvä työelämän syrjintäongelma. Nuorten naisten syrjintä työmarkkinoilla jatkuu, ja asiaan on saatava muutos. Raskaussyrjintä on vakava ongelma tasa-arvon, työmarkkinoiden ja naisten palkkakehityksen kannalta”, Virolainen sanoo.

Tasa-arvovaltuutetun kertomuksen mukaan raskaussyrjintä ilmenee mm. määräaikaisten työsuhteiden keston rajoittamisena raskauden ja perhevapaiden vuoksi, hankaluuksina työhön paluussa perhevapaan jälkeen sekä asiattomina kysymyksinä työhaastatteluissa. Raskaussyrjintää esiintyy kaikilla toimialoilla ja sektoreilla. Perhevapaasyrjintää kokevat jossain määrin myös miehet.

“Nuorten naisten on vaikeampaa päästä vakituiseen työsuhteeseen juuri mahdollisen äitiyden aiheuttamien kustannusten johdosta. Tämä ei ole vain tasa-arvo-ongelma, vaan asialla on myös mittavia kansantaloudellisia vaikutuksia. Katkokset tai hidasteet työuran alussa heijastuvat pitkälle tulevaisuuteen urakehityksessä ja palkkatasossa”, Virolainen sanoo.

Virolainen haluaa naisille ja miehille samat mahdollisuudet työelämässä. Myös asenneilmapiirin muutoksella on merkitystä.

“Tarvitsemme perhevapaauudistuksen, joka tukee kaikkien vanhempien uramahdollisuuksia tasapuolisesti ja tarjoaa myös reilun mahdollisuuden viettää aikaa lapsensa kanssa. Konkreettisena esityksenä työnantajalle työntekijän raskaudesta maksettavan kertakorvauksen summaa on nostettava 5000 euroon. Naisten syrjintä raskauteen ja perhevapaisiin liittyen on saatava loppumaan”, Virolainen sanoo.

YHTEYDENOTOT

Victoria Media/ Kerttu Vali
Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka
Puh/SMS: 040-5563129
email: debaattilehti(@)victoriamedia.fi
Gmail: debaattimedia(@)gmail.com
Yahoo: debaattimedia(@)yahoo.com

Debaattimedia Somessa

Eurovaalit 2019 sivut

Eurovaalit 2019 sivut

Debaattimedian Eurovaaleihin keskittyvät uutiset. Debaattimedia kuuluu Victoria Media nimiseen hankkeeseen.

Eduskuntavaalit 2019

Eduskuntavaalit 2019

KUNTAVAALIT2017 SIVUT

KUNTAVAALIT2017 SIVUT

Debaattimedian Kuntavaalit 2017 erikoissivut. Kilkkaa kuvasta sivuille.

PRESIDENTINVAALIT 2018

PRESIDENTINVAALIT 2018