DEBAATTIMEDIA

Victoria Median Politiikkasivut

Kokoomuksen Heinonen: Postin palvelumuutos heikentää asunnottomien asemaa epäoikeudenmukaisesti

Kokoomuksen kansanedustaja ja valtiovarainvaliokunnan liikenne- ja viestintäjaoston jäsen Timo Heinonen on tuohtunut Postin päätöksestä muuttaa poste restante –palvelu maksulliseksi 1.3.2019 alkaen. Heinonen toivoo asiaan vielä muutosta. Jatkossa postin noutamisesta veloitetaan 3,10 euroa kerralta.

”Päätös heikentää oleellisesti esimerkiksi asunnottomien asemaa, joilla on tarvetta hakea postia. Suomen reilut 7000 asunnotonta siis joutuvat maksamaan jokaisesta postinhakukerrastaan 3,10 euroa, esimerkiksi Kelan päätöstä noutaessaan tai asioita hoitaessaan. Tämä on kohtuutonta,” Heinonen sanoo.

Heinonen huomauttaa, että postinjakelu koteihin on edelleen maksutonta.

”Postinjakelu koteihin on maksutonta, mutta muutenkin elämän syrjäisemmällä polulla kulkevien asunnottomien olisi siis maksettava kohtuuton maksu jokaisesta postinhakukerrasta. Olisiko kukaan työssäkäyväkään valmis maksamaan yli kolme euroa päivittäisestä postistaan”, Heinonen kysyy?

Heinosen mukaan päätös heikentää kaikkein heikoimmassa asemassa olevien asemaa entisestään.

”Muutos syrjii asunnottomien oikeutta tiedonsaantiin asioissa, jotka ovat keskeisiä heidän perus- ja oikeusturvansa kannalta. Toivon, että Posti tarkastelee vielä päätöstään tai että valtio käyttää aiheessa omistajaohjaustaan”, Heinonen päättää.

YHTEYDENOTOT

Victoria Media/ Kerttu Vali
Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka
Puh/SMS: 040-5563129
email: debaattilehti(@)victoriamedia.fi
Gmail: debaattimedia(@)gmail.com
Yahoo: debaattimedia(@)yahoo.com

Debaattimedia Somessa

Eurovaalit 2019 sivut

Eurovaalit 2019 sivut

Debaattimedian Eurovaaleihin keskittyvät uutiset. Debaattimedia kuuluu Victoria Media nimiseen hankkeeseen.

Eduskuntavaalit 2019

Eduskuntavaalit 2019

KUNTAVAALIT2017 SIVUT

KUNTAVAALIT2017 SIVUT

Debaattimedian Kuntavaalit 2017 erikoissivut. Kilkkaa kuvasta sivuille.

PRESIDENTINVAALIT 2018

PRESIDENTINVAALIT 2018