DEBAATTIMEDIA

Victoria Median Politiikkasivut

Sinisten kansanedustaja Simon Elo Attendon Pelimannista: Tarvitaan tuntuvia rangaistuksia – kaikki toimijat eivät tunnista vastuutaan heikoimmista

Alavudella Attendon Pelimanni-hoitokodin toiminta on keskeytetty siellä ilmenneiden monien vakavien puutteiden vuoksi. Hoivakodissa ei ollut tarvittavaa määrää hoitajia, ja kuusi vanhusta oli menehtynyt lyhyessä ajassa.

“Pelkkä hoitajamitoituksen muuttaminen ei selvästi riitä. Tarvitaan tuntuvia rangaistuksia, jotta villin lännen meininki kaikkein heikompien hoivassa saadaan päättymään. Pelimannissa ei ole ollut yhtä tai kahta korjattavaa puutetta, vaan useampia, aina henkilöstömitoituksesta lääkehuoltoon ja ruoanjakeluun. Hoivakoti oli aloittanut toimintansa ennen asiaan kuuluvia lupia ja siellä on ollut lyhyen ajan sisällä useita kuolemantapauksia sekä työntekijöiden joukkopako. Tämä on aivan järkyttävää, ja ylittää ymmärrykseni täysin”, Sinisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Simon Elo sanoo.

Aluehallintovirasto toimi eilen nopeasti ja keskeytti hoivakoti Pelimannin toiminnan. Kuusiokuntien sosiaali- ja terveyskuntayhtymä on ottanut hoivakodin haltuun.

Sosiaali- ja terveysministeri Mattila: kuntapäättäjät, ottakaa selvää hoivapalveluidenne tilasta

“Etelä-Pohjanmaan aluehallintovirasto toimi aivan oikein, kun se puuttui hoivakodin toimintaan”, sosiaali- ja terveysministeri Pirkko Mattila sanoo. “Olen tyytyväinen, että tässä tapauksessa valvonta toimi. Mutta ongelma on osoittautunut nyt niin laajaksi, että kuntapäättäjien on syytä tarkistaa omien hoivapalveluidensa tilanne kaikkialla Suomessa.”

YHTEYDENOTOT

Victoria Media/ Kerttu Vali
Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka
Puh/SMS: 040-5563129
email: debaattilehti(@)victoriamedia.fi
Gmail: debaattimedia(@)gmail.com
Yahoo: debaattimedia(@)yahoo.com

Debaattimedia Somessa

Eurovaalit 2019 sivut

Eurovaalit 2019 sivut

Debaattimedian Eurovaaleihin keskittyvät uutiset. Debaattimedia kuuluu Victoria Media nimiseen hankkeeseen.

Eduskuntavaalit 2019

Eduskuntavaalit 2019

KUNTAVAALIT2017 SIVUT

KUNTAVAALIT2017 SIVUT

Debaattimedian Kuntavaalit 2017 erikoissivut. Kilkkaa kuvasta sivuille.

PRESIDENTINVAALIT 2018

PRESIDENTINVAALIT 2018