DEBAATTIMEDIA

Victoria Median Politiikkasivut

Sirkka-Liisa Anttila (kesk.): Euroopan neuvoston puheenjohtajuus vahvistanut Suomen asemaa

Euroopan neuvoston Suomen valtuuskunnan varapuheenjohtaja, kansanedustaja Sirkka-Liisa Anttila (kesk.) on seurannut ylpeänä Suomen puheenjohtajakautta Euroopan neuvostossa. Suomen puheenjohtajuuskauden hoitoa kiiteltiin vuolaasti myös parlamentaarisen yleiskokouksen päättymässä olevalla istuntoviikolla Strasbourgissa.

“Yleiskokouksen puhemies Liliane Maury Pasquier kohdisti erityiskiitokset Suomelle puheenjohtajan tehtävien erinomaisesta hoitamisesta, kun hän kokousviikon aluksi toivotti ulkominisetri Timo Soinin (sin.) ja kaikki kansanedustajat tervetulleiksi istuntoviikolle. Helsingissä järjestetty tekoälyseminaari ja poliittisten ryhmien kokous mainittiin erityiskiitoksin”, Anttila kertoo tyytyväisenä.

Hän sanoo, että tärkeä osa Suomen puheenjohtajakautta on ollut myös tasavallan presidentin Sauli Niinistön vahva sitoutuminen edistämään Euroopan neuvoston työtä diplomatian keinoin. Tammikuun yleiskokouksessa Niinistö piti ajankohtaisen puheen korostaen paitsi rauhan rakentamisen ja turvaamisen tärkeyttä myös Euroopan neuvoston tärkeää roolia demokratian, ihmisoikeuksien oikeusvaltioperiaatteen ja tasa-arvon edistäjänä.

“Presidentin puheen jälkeen sain edustajakollegoilta paljon kiitosta sanoilla “erittäin viisaita sanoja”. Suomen arvostus Euroopan neuvostossa on noussut merkittävästi näiden luottamustamme lisänneiden esiintymisten ja puheenjohtajakauden hyvän hoitamisen seurauksena. Suuret kiitokset siis tasavallan presidentti Niinistölle vahvasta sitoutumisesta edistää diplomatian ja yhteistyöneuvottelujen keinoin Euroopan neuvoston parlamentaarista työtä!”

Anttila kiittää myös ulkoministeri Soinia ja ulkoasiainhallinnossa Euroopan neuvoston asioita valmistelevia viranhaltijoita, EN-suurlähettiläs Satu Mattila-Budichia ja koko Strasbourgin lähetystön henkilökuntaa hyvin hoidetusta puheenjohtajakaudesta. Suomen puheenjohtajakausi päättyy 17.5.

“Kansainvälinen arvostuksemme ja luottamuksemme on lisääntynyt merkittävästi Euroopan neuvoston parlamentaarikkojen keskuudessa ja sitä kautta järjestön 47 jäsenmaassa”, kansanedustajakautena hyvillä mielin päättävä Anttila sanoo.

YHTEYDENOTOT

Victoria Media/ Kerttu Vali
Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka
Puh/SMS: 040-5563129
email: debaattilehti(@)victoriamedia.fi
Gmail: debaattimedia(@)gmail.com
Yahoo: debaattimedia(@)yahoo.com

Debaattimedia Somessa

Eurovaalit 2019 sivut

Eurovaalit 2019 sivut

Debaattimedian Eurovaaleihin keskittyvät uutiset. Debaattimedia kuuluu Victoria Media nimiseen hankkeeseen.

Eduskuntavaalit 2019

Eduskuntavaalit 2019

KUNTAVAALIT2017 SIVUT

KUNTAVAALIT2017 SIVUT

Debaattimedian Kuntavaalit 2017 erikoissivut. Kilkkaa kuvasta sivuille.

PRESIDENTINVAALIT 2018

PRESIDENTINVAALIT 2018