DEBAATTIMEDIA

Victoria Median Politiikkasivut

Kokoomuksen Eurovaaliehdokas Tuomas Tikkanen: Suomen on lopetettava EU:n päätösten rikkominen – alkoholin etämyynti sallittava

Kokoomuksen eurovaaliehdokas Tuomas Tikkanen vaatii sosiaali- ja terveysministeriötä EU:n komission päätöksen noudattamista, joka sallii alkoholin etämyynnin Suomessa. Lokakuussa 2018 EU:n komissio antoi yksityiskohtaisen lausunnon Suomen sosiaali- ja terveysministeriössä valmistellusta esityksestä, joka kieltäisi alkoholijuomien etämyynnin Suomeen sekä tähän liittyvän maahantuonnin. Kyse on vapaan liikkuvuuden turvaamisesta.

”On aivan käsittämätöntä, että Suomen sosiaali- ja tervesministeriö pyrkii eväämään kansalaisilta EU:n takaamia perusvapauksia, kuten tavaroiden vapaan liikkuvuuden. Asian eteen ei ole ministeriössä tapahtunut mitään julkisesta keskustelusta ja komission lausunnosta huolimatta. Alkoholin etämyynnin kunnollinen salliminen tulisi hoitaa nyt pois alta säätytalolla, vaikka keskusta on ministereineen edellisellä hallituskaudella tätä vastustanut”, Tikkanen sanoo.

Tikkasen mukaan Alkon monopoli ei koske muuta kuin kotimaassa tapahtuvaa vähittäismyyntiä. Ministeriö pitäytyy sitkeästi siinä harhaluulossa, että Alkon monopolin perusteella voitaisiin rajoittaa myös maahantuontia, vaikka asiasta on jo kymmenen vuotta sitten saatu kirkas linjaus EU-tuomioistuimesta ns. Rosengren-tapauksen yhteydessä.

”EU-oikeuden näkökulma on tähän asti jäänyt ministeriössä olemattomalle huomiolle. Oikeuskanslerikin muistuttaa, että tavaran vapaan liikkuvuuden rajoitusten on täytettävä tietyt selkeät vaatimukset. Komissio totesi jo lokakuussa, että etämyyntikiellolla ei tällaisia perusteita ole. Jospa tämäkin nyt menisi jakeluun”, Tikkanen sanoo.

”Säätytalolla hallitusneuvotteluissa on syytä nyt ottaa lusikka kauniiseen käteen ja pistää tämä kerralla kuntoon. Sallitaan alkoholin etämyynti EU-oikeuden mukaisesti ja sanotaan ei omalle protektionismille. EU-kansalaiset voivat vapaasti tilata juomansa muuallakin Euroopassa, miksi ei Suomessa?”, Tikkanen päättää.

YHTEYDENOTOT

Victoria Media/ Kerttu Vali
Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka
Puh/SMS: 040-5563129
email: debaattilehti(@)victoriamedia.fi
Gmail: debaattimedia(@)gmail.com
Yahoo: debaattimedia(@)yahoo.com

Debaattimedia Somessa

Eurovaalit 2019 sivut

Eurovaalit 2019 sivut

Debaattimedian Eurovaaleihin keskittyvät uutiset. Debaattimedia kuuluu Victoria Media nimiseen hankkeeseen.

Eduskuntavaalit 2019

Eduskuntavaalit 2019

KUNTAVAALIT2017 SIVUT

KUNTAVAALIT2017 SIVUT

Debaattimedian Kuntavaalit 2017 erikoissivut. Kilkkaa kuvasta sivuille.

PRESIDENTINVAALIT 2018

PRESIDENTINVAALIT 2018