DEBAATTIMEDIA

Victoria Median Politiikkasivut

Kokoomuksen Kauma: Miksi espoolaiset hallituspuolueiden edustajat äänestivät Espoon kaupunkirataa vastaan?

Kokoomuksen kansanedustaja Pia Kauma hämmästelee tänään eduskunnan täysistunnossa tapahtunutta äänestystä, jossa kaikki espoolaiset hallituspuolueiden kansanedustajat äänestivät Espoon kaupunkiradan budjettilisäystä ja rakentamista vastaan.

Kokoomus esitti lisätalousarvioaloitteessaan hallitukselle 6,5 miljoonan euron määrärahaa Espoon kaupunkiradan rakentamisen aloittamiseksi.

”On käsittämätöntä, että hallituksen edustajat vastustavat Espoon kaupunkiradan rakentamista näin vimmakkaasti. Espoon kaupunkirata on ensimmäinen vaihe osana Turun tunnin junaa, ja myös edesauttaa koko pääkaupunkiseudun ja pääradan raideliikenteen sujuvuutta ja nopeutta”, Kauma sanoo.

Kauma pitää outona, että espoolaiset edustajat ovat olleet valmiina lisäämään satoja miljoonia euroja maakuntiin, mutta pääkaupunkiseudun ja Etelä-Suomen tärkeät hankkeet unohtuivat täysin.

”Espoon kansanedustajat ovat pitkään puhuneet ja ajaneet Espoon kaupunkiradan puolesta. Samalla on lausuttu kauniita lauseita raideliikenteestä ja ekologisista junayhteyksistä. Nyt, kun tämä päätös tuli konkreettisesti eteen, käännettiin kuitenkin takkia ja päätettiinkin vastustaa radan rakentamista. Tämä on traagista koko Etelä-Suomen raideliikenteen kehittämistä kohtaan,” Kauma sanoo.

Espoon kaupunkirataa vastaan äänestivät hallituspuolueen espoolaisista kansanedustajista Inka Hopsu (vihr.), Saara Hyrkkö (vihr.), Noora Koponen (vihr.), Tiina Elo (vihr.), Maria Guzenina (sd.), Jussi Saramo (vas.) ja Anders Adlercreutz (r.). Heistä Espoon kaupunginvaltuutettuja ovat Hopsu, Hyrkkö, Koponen, Elo, ja Guzenina.

YHTEYDENOTOT

Victoria Media/ Kerttu Vali
Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka
Puh/SMS: 040-5563129
email: debaattilehti(@)victoriamedia.fi
Gmail: debaattimedia(@)gmail.com
Yahoo: debaattimedia(@)yahoo.com

Debaattimedia Somessa

Eurovaalit 2019 sivut

Eurovaalit 2019 sivut

Debaattimedian Eurovaaleihin keskittyvät uutiset. Debaattimedia kuuluu Victoria Media nimiseen hankkeeseen.

Eduskuntavaalit 2019

Eduskuntavaalit 2019

KUNTAVAALIT2017 SIVUT

KUNTAVAALIT2017 SIVUT

Debaattimedian Kuntavaalit 2017 erikoissivut. Kilkkaa kuvasta sivuille.

PRESIDENTINVAALIT 2018

PRESIDENTINVAALIT 2018