DEBAATTIMEDIA

Victoria Median Politiikkasivut

Euroopan parlamentti arvioi Junckerin komission suoriutumista

Mepit arvioivat komission työtä ja saavutuksia sen viisivuotiskauden aikana keskustelussa Jean-Claude Junckerin kanssa.

Juncker esitteli puheessaan komission saavutuksia sen painopistealojen suhteen viisivuotiskauden aikana. Näihin painopisteisiin kuuluivat mm. kasvu, työpaikat ja investoinnit, Euroopan yhdentyminen ja kansalaisten osallistaminen, suurien kokonaisuuksien korostaminen ja leikkaukset uusien lakiehdotusten määrässä.

Juncker totesi olevansa pettynyt siihen, että pankkiunionia ei pystytty saattamaan loppuun. Hänen mukaansa tämä olisi avainasemassa tuleviin kriiseihin vastatessa. Juncker kuitenkin totesi, että tämän toimikauden saavutuksiin kuuluvat sosiaalisten oikeuksien pilari ja lähetettyjä työntekijöitä koskevat säännöt, jotka takaavat työntekijöiden kunnioituksen. Lisäksi edistystä on saavutettu suhteissa Afrikkaan ja kauppasopimusten osalta. Tärkein saavutus Junckerin mukaan on se, että Euroopassa vallitsee rauha.

Useat parlamentin poliittisten ryhmien johtajat kiittivät komission puheenjohtajaa tämän työstä viimeisten viiden vuoden aikana erityisesti talous- ja muuttoliikekriisin sekä brexit-neuvotteluiden osalta. He antoivat Junckerille lisäksi positiivista palautetta siitä, että tämä on nostanut asialistalle sosiaalisia kysymyksiä, toiminut veronkiertoa vastaan ja pysynyt tinkimättömänä EU:n tarjoamien vapauksien suhteen. Lisäksi osa mepeistä korosti komission toimia investointien lisäämiseksi, sisämarkkinoiden vahvistamiseksi ja energiaturvallisuuden lisäämiseksi.

Osa Euroopan parlamentin jäsenistä kritisoi Junckerin komissiota siitä, ettei se ole tehnyt tarpeeksi ilmastonmuutoksen torjumisen eteen. Lisäksi jotkut mepeistä totesivat, että toimet väärinkäytösten ilmiantajien suojelemiseksi eivät olleet riittäviä eikä sosiaalisiin kysymyksiin ole puututtu tarpeeksi.

Koko keskustelun voi katsoa täältä.

YHTEYDENOTOT

Victoria Media/ Kerttu Vali
Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka
Puh/SMS: 040-5563129
email: debaattilehti(@)victoriamedia.fi
Gmail: debaattimedia(@)gmail.com
Yahoo: debaattimedia(@)yahoo.com

Debaattimedia Somessa

Eurovaalit 2019 sivut

Eurovaalit 2019 sivut

Debaattimedian Eurovaaleihin keskittyvät uutiset. Debaattimedia kuuluu Victoria Media nimiseen hankkeeseen.

Eduskuntavaalit 2019

Eduskuntavaalit 2019

KUNTAVAALIT2017 SIVUT

KUNTAVAALIT2017 SIVUT

Debaattimedian Kuntavaalit 2017 erikoissivut. Kilkkaa kuvasta sivuille.

PRESIDENTINVAALIT 2018

PRESIDENTINVAALIT 2018