DEBAATTIMEDIA

Victoria Median Politiikkasivut

RKP hyväksyi hallitusyhteistyön

RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson

RKP ja Ruotsalainen eduskuntaryhmä on hyväksynyt hallitusyhteistyön. Asia päätettiin puoluehallituksen ja eduskuntaryhmän yhteiskokouksessa sunnuntai-iltana sen jälkeen, kun hallitustunnustelija Antti Rinne esitteli neuvottelutuloksensa, jonka mukaan viisipuoluehallitus jatkaa.

– Jatkan mielelläni Sanna Marinin johdolla työskentelyä uusvanhan hallituksen hyvän yhteisen hallitusohjelman parissa, sanoo RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson.

Eilinen kokous päätti myös, että Anna-Maja Henriksson ja Thomas Blomqvist jatkavat RKP:n ministereinä. Henriksson oikeusministerinä ja Blomqvist pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministerinä.

Suomi on vuoden 2019 loppuun asti EU:n puheenjohtajamaa. Siksi Henriksson edustaa EU:ta EU:n ja Yhdysvaltojen välisessä oikeusministerikokouksessa Washingtonissa. Ministerikokouksessa keskustellaan yhteistyöhankkeista EU:n ja Yhdysvaltojen välillä. Kokouksen yhteydessä ministeri Henriksson tapaa myös USA:n oikeusministeri William Barrin. 

Ministerikokuksen takia Henriksson ei voi olla läsnä, kun tasavallan presidentti tiistaina nimittää uuden hallituksen. 

– Mieluiten olisin tietysti ollut paikalla kun Sanna Marinin hallitus nimitetään, mutta nyt on kyseessä poikkeukselliset olosuhteet. EU-puheenjohtajuus on hoidettava hyvin loppuun saakka. Oikeuskansleri katsoo, että neuvostoa johtavan suomalaisen ministerin läsnäolo kansainvälisessä kokouksessa on isänmaan kannalta perusteltua, Henriksson sanoo.

YHTEYDENOTOT

Victoria Media/ Kerttu Vali
Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka
Puh/SMS: 040-5563129
email: debaattilehti(@)victoriamedia.fi
Gmail: debaattimedia(@)gmail.com
Yahoo: debaattimedia(@)yahoo.com

Debaattimedia Somessa

Eurovaalit 2019 sivut

Eurovaalit 2019 sivut

Debaattimedian Eurovaaleihin keskittyvät uutiset. Debaattimedia kuuluu Victoria Media nimiseen hankkeeseen.

Eduskuntavaalit 2019

Eduskuntavaalit 2019

KUNTAVAALIT2017 SIVUT

KUNTAVAALIT2017 SIVUT

Debaattimedian Kuntavaalit 2017 erikoissivut. Kilkkaa kuvasta sivuille.

PRESIDENTINVAALIT 2018

PRESIDENTINVAALIT 2018