DEBAATTIMEDIA

Victoria Median Politiikkasivut

Suuren valiokunnan puheenjohtaja vihreiden Satu Hassi osallistuu COSAC-puheenjohtajakokoukseen

Eduskunnan suuren valiokunnan puheenjohtaja Satu Hassi (vihr.) osallistuu kansallisten parlamenttien EU-valiokuntien puheenjohtajakokoukseen Zagrebissa 19.–20. tammikuuta.

Kokouksen aiheina ovat Kroatian EU-puheenjohtajakauden tavoitteet sekä kansallisten parlamenttien rooli EU:n päätöksenteossa uuden institutionaalisen kauden alkaessa. Puheenjohtajien tapaamisessa valmistellaan myös Kroatian puheenjohtajakauden COSAC:ia, joka järjestetään 24.–26. toukokuuta.

COSAC on kansallisten parlamenttien EU-valiokuntien ja Euroopan parlamentin edustajien konferenssi, jonka tarkoituksena on vahvistaa kansallisten parlamenttien panosta EU-asioiden käsittelyssä mm. tiedonvaihdon ja hyvien käytäntöjen jakamisen avulla. Lisäksi COSAC voi lausua kantansa mistä tahansa asiasta Euroopan parlamentille, EU:n neuvostolle ja komissiolle.

Suomen EU-puheenjohtajakauden COSAC järjestettiin Helsingissä viime joulukuussa. Konferenssin kannanotto käsitteli mm. neuvotteluja EU:n monivuotisesta rahoituskehyksestä, perusoikeuksia ja oikeusvaltioperiaatetta, EU:n ilmastotoimia sekä EU:n ja Yhdistyneen kansakunnan tulevaa suhdetta.

Eduskunta järjestää Suomen EU-puheenjohtajuuteen liittyen vielä kaksi parlamentaarista kokousta: parlamenttien pääsihteerien kokouksen 26.–27.1.2020 ja EU:n parlamenttien puhemiesten konferenssin 17.–19.5.2020. Lisätietoa: parleu2019.fi

Kroatian EU-puheenjohtajakauden parlamentaariset kokoukset: parleu2020.sabor.hr/en

YHTEYDENOTOT

Victoria Media/ Kerttu Vali
Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka
Puh/SMS: 040-5563129
email: debaattilehti(@)victoriamedia.fi
Gmail: debaattimedia(@)gmail.com
Yahoo: debaattimedia(@)yahoo.com

Debaattimedia Somessa

Eurovaalit 2019 sivut

Eurovaalit 2019 sivut

Debaattimedian Eurovaaleihin keskittyvät uutiset. Debaattimedia kuuluu Victoria Media nimiseen hankkeeseen.

Eduskuntavaalit 2019

Eduskuntavaalit 2019

KUNTAVAALIT2017 SIVUT

KUNTAVAALIT2017 SIVUT

Debaattimedian Kuntavaalit 2017 erikoissivut. Kilkkaa kuvasta sivuille.

PRESIDENTINVAALIT 2018

PRESIDENTINVAALIT 2018