DEBAATTIMEDIA

Victoria Median Politiikkasivut

Perussuomalaiset valmiita valmiuslain käyttöön – koulut ja päiväkodit suljettava

Perussuomalaisten kansanedustaja Arja Juvonen

Perussuomalaisten eduskuntaryhmä vaati tänään muun muassa valmiuslain käyttöönottoa ja koulujen sulkemista koronaviruspandemian vuoksi.

Perussuomalaiset korostivat suullisella kyselytunnilla, että koronavirustartuntojen määrä kasvaa merkittävää vauhtia Suomessa. WHO julisti eilen koronaviruksen pandemiaksi ja antoi samalla vahvan moitteen siitä, etteivät kaikki maat ole tehneet riittäviä toimia epidemian torjumiseksi.

– Tänään hallitus vihdoin kertoi, miten se aikoo hidastaa koronaviruksen leviämistä Suomessa. Hallitus antoi muun muassa suositukset isojen yleisötapahtumien perumisesta. Perussuomalaiset tukee hallituksen toimia, mutta on tehtävä vielä enemmän, perussuomalaisten kansanedustaja Arja Juvonen totesi.

Marin ei suosittele valmiuslain käyttöönottoa

Perussuomalaisten mielestä koulut ja päiväkodit tulisi sulkea heti ja he ovat valmiit valmiuslain käyttöönottoon, jotta tarvittavat toimenpiteet ovat laillisesti mahdollisia.

– Arvoisa hallitus, oletteko valmiit tiukkoihin toimenpiteisiin, jopa valmiuslain käyttöönottoon, kansalaisten suojelemiseksi? Annatteko suosituksen kunnille sulkea koulut? Juvonen kysyi.

Pääministeri Sanna Marin (sd.) totesi, ettei hänen mielestään olla tilanteessa, jossa valmiuslaki olisi tarpeen.

Mitä hitaammin, sitä hitaammin

Juvonen huomautti, että mitä hitaammin Suomessa nyt toimitaan koronaepidemian torjumiseksi, sitä vaikeampi tilanne on myöhemmin.

– Te sanoitte, että kansalaisille lähetetään kirje kotiin, jossa annetaan tietoa koronainfektiosta. Posti tuo sen ehkä viikon päästä. Ei kuulosta kovin tehokkaalta, Juvonen ihmetteli.

Mistä hoitajat?

Juvosen totesi, että suurimmassa vaarassa ovat vanhukset, vammaiset ja pitkäaikaissairaat, joita tulee suojella kaikin keinoin.

– Jos tällainen henkilö sairastuu koronavirukseen, hän on hengenvaarassa ja tarvitsee todennäköisesti sairaalahoitoa tai jopa tehohoitoa.

– Millaiset valmiudet meillä on sille, ettei suomalainen terveydenhuolto kriisiydy, vaan potilaat saavat hyvää hoitoa jatkossakin? Mistä saadaan hoitajia, jos hoitohenkilöstö sairastuu? Onko olemassa varautumissuunnitelmaa sille, mistä saamme hoitaja- ja lääkärireserviä? Juvonen kysyi.

Perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru (sd.) vastasi, että kaikin keinoin on velvoitettava alan työnantajat siihen, etteivät epidemia-alueelta tulevat ilmesty työpaikoille.

YHTEYDENOTOT

Victoria Media/ Kerttu Vali
Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka
Puh/SMS: 040-5563129
email: debaattilehti(@)victoriamedia.fi
Gmail: debaattimedia(@)gmail.com
Yahoo: debaattimedia(@)yahoo.com

Debaattimedia Somessa

Eurovaalit 2019 sivut

Eurovaalit 2019 sivut

Debaattimedian Eurovaaleihin keskittyvät uutiset. Debaattimedia kuuluu Victoria Media nimiseen hankkeeseen.

Eduskuntavaalit 2019

Eduskuntavaalit 2019

KUNTAVAALIT2017 SIVUT

KUNTAVAALIT2017 SIVUT

Debaattimedian Kuntavaalit 2017 erikoissivut. Kilkkaa kuvasta sivuille.

PRESIDENTINVAALIT 2018

PRESIDENTINVAALIT 2018