DEBAATTIMEDIA

Victoria Median Politiikkasivut

Kokoomuksen kansanedustaja Ilkka Kanerva huolissaan Itä-Ukrainasta

Etyjin parlamentaarisen yleiskokouksen kunniapuheenjohtaja, kansanedustaja Ilkka Kanerva (kok.) on huolissaan siitä, mitä Itä-Ukrainassa tapahtuu koronakriisin aikaan ja sen varjolla. Kanerva puhui aiheesta perjantaina yleiskokouksen webinaarissa, jossa käsiteltiin koronaviruksen vaikutuksia Etyjin konfliktialueilla.

“Itä-Ukrainan separatistialueella humanitaarinen tilanne ja terveydenhuolto ovat jo valmiiksi heikossa hapessa, minkä lisäksi väestö on siellä iäkästä. Siksi on todennäköistä, että koronatilanne on alueella vakava ja huonompi kuin muualla Ukrainassa”, hän totesi.

Samaan aikaan tulitaukorikkomukset ovat yleistyneet ja siviiliuhrien määrä kasvanut. Kanervan mukaan on tärkeää turvata Etyj-tarkkailijoiden ja kansainvälisten järjestöjen esteetön kulku kontaktilinjan yli. Tämä mahdollistaa muun muassa paremman tiedonsaannin tautitilanteesta ja humanitaarisen avun perillemenon.

“Koronan perusteella asetettuja liikkumisrajoituksia Etyjin tarkkailijoille ei tule hyväksyä. Tautitilannetta ei pidä käyttää myöskään perusteena vaikeuttaa tai hidastaa konfliktin ratkaisua. Ratkaisun perusta on pysynyt samana eli poliittisen vuoropuhelun tarve ja Minskin sopimusten toimeenpano,” Kanerva painotti.

Etyjin parlamentaarinen yleiskokous on perunut kesän istuntonsa ja muut samassa fyysisessä tilassa tapahtuvat kokoukset koronatilanteen takia. Yleiskokouksen kansanedustajien vuoropuhelua pidetään yllä sarjalla etäkokouksia, joissa käsitellään koronatilanteen vaikutuksia. Perjantain COVID’s Impact on Conflicts in the OSCE region –webinaariin osallistuvat Etyjin yleiskokouksen Suomen valtuuskunnasta myös Vilhelm Junnila (valtuuskunnan puheenjohtaja, ps.), Pia Kauma (kok.) ja Kimmo Kiljunen (sd.).

YHTEYDENOTOT

Victoria Media/ Kerttu Vali
Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka
Puh/SMS: 040-5563129
email: debaattilehti(@)victoriamedia.fi
Gmail: debaattimedia(@)gmail.com
Yahoo: debaattimedia(@)yahoo.com

Debaattimedia Somessa

Eurovaalit 2019 sivut

Eurovaalit 2019 sivut

Debaattimedian Eurovaaleihin keskittyvät uutiset. Debaattimedia kuuluu Victoria Media nimiseen hankkeeseen.

Eduskuntavaalit 2019

Eduskuntavaalit 2019

KUNTAVAALIT2017 SIVUT

KUNTAVAALIT2017 SIVUT

Debaattimedian Kuntavaalit 2017 erikoissivut. Kilkkaa kuvasta sivuille.

PRESIDENTINVAALIT 2018

PRESIDENTINVAALIT 2018