DEBAATTIMEDIA

Victoria Median Politiikkasivut

KD:n Antero Laukkanen: Valtioneuvoston sisällä toimii, ammattilobbareiden sateenkaariyhteistyöverkosto

KD:n Kansanedustaja Antero Laukkanen

Valtioneuvoston sisällä toimii, ammattilobbareiden sateenkaariyhteistyöverkosto. Se on peustettu eduskunnalle kertomatta tammikuussa (2020).

Siinä on mukana kuudesta ministeriöstä korkeita virkamiehiä ja järjestöistä: SETA, Trasek, ISIO, Sateenkaariperheet ja Amnesty. Nämä järjestöt ovat oman asiansa edunajajia, lobbareita. STM:n mukaan verkoston keskeisiä toimintoja on lainsäädäntöön vaikuttaminen.

Miski tämä lobbariryhmä ei kiinnosta mediaa? Outoa, eikö vain.
Viime kaudella media halusi tietää kaikkien eduskunnassa kansanedustajia tavanneiden vieraiden nimet, jotta he voivat arvioida, kuka vaikuttaa kehenkin ja miten kansanedustajia lobataan. Mutta tämä Valtioneuvoston sisällä toimiva lobbausorganisaatio ei mediaa kiinnosta. Outoa, vai mitä?

Tein asiasta kirjallisen kysymyksen valtionuevostolle muutama viikko sitten, ja julkaisin siitä tiedotteen. Vain kaksi mediaa julkaisi sen: Verkkouutiset ja KD:n verkkolehti. Koko valtamedia on hiljaa. Onkohan niin, että sama lobbariryhmä on jo löytänyt tiensä median sisälle? Kysyn vaan.

Oikeusministeri Henrikson vastasi kirjalliseen kysymykseeni 10.6.2020. Vastauksessaan hän vertasi tätä sateenkaari-lobbausryhmää valtioneuvoston asettamiin neuvottelukuntiin. Vertaus oli erittäin epäonnistunut. Valtioneuvoston asettamiin neuvottelukuntiin tulee osallistujien nimeämispyyntö myös eduskuntaryhmille.

Tästä verkostosta ei ole tietoa tullut, eikä pyyntöä osallistua siihen, eikä sen toiminnasta ja päätöksistä ole tietoa ministeriöiden sivuilla. Avoimuus ja läpinäkyvyys loistavat poissa olollaan. Ei ole ihme, että sateenkaari-aate vyöryy lainsäädäntöön.

Media kutsuu itseään vallan vahtikoiraksi, nyt on koira hiljaa, kunhan ei vaan olisi jo sateenkaaripanta kaulassa. Kysyn vaan.

YHTEYDENOTOT

Victoria Media/ Kerttu Vali
Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka
Puh/SMS: 040-5563129
email: debaattilehti(@)victoriamedia.fi
Gmail: debaattimedia(@)gmail.com
Yahoo: debaattimedia(@)yahoo.com

Debaattimedia Somessa

Eurovaalit 2019 sivut

Eurovaalit 2019 sivut

Debaattimedian Eurovaaleihin keskittyvät uutiset. Debaattimedia kuuluu Victoria Media nimiseen hankkeeseen.

Eduskuntavaalit 2019

Eduskuntavaalit 2019

KUNTAVAALIT2017 SIVUT

KUNTAVAALIT2017 SIVUT

Debaattimedian Kuntavaalit 2017 erikoissivut. Kilkkaa kuvasta sivuille.

PRESIDENTINVAALIT 2018

PRESIDENTINVAALIT 2018