PRESIDENTINVAALIT 2018

Debaattimedian Presidentinvaalit 2018 sivut

Presidenttiehdokas Tuula Haatainen kampanjansa avauksessa: Eriarvoistuminen suurin turvallisuusuhka

Published / by kerttuvali

Presidenttiehdokas Tuula Haatainen on huolissaan eriarvoistumisen kasvusta Suomessa. Köyhyys ja toivottomuus aiheuttavat ääri-ilmiötä niin Suomessa kuin maailmalla. Hän puhui teemoista presidentinvaalikampanjansa avauksessa Helsingissä.

Haatainen muistutti kuinka Suomen satavuotisen itsenäisyyden juhlintaa varjostaa pelko siitä, että Helsingin kaduilla marssii Itsenäisyyspäivänä äärioikeistoa edustava joukko.

– Suomea on laitettu kuntoon tavalla, joka on lisännyt eriarvoistumista. Suomalaisen yhteiskunnan voimaa toimia ponnahduslautana ja erilaisten sosiaalisten taustojen tasaajana on heikennetty, Haatainen sanoi.

Hän nosti esille sote-uudistuksen, jolla avataan paraatiovet sosiaali- ja terveyspalvelujen yksityistämiselle.

– Samalla on käynnissä sote-uudistus, jolla avataan paraatiovet sosiaali- ja terveyspalvelujen yksityistämiselle. Näin me kaikki joudumme veroillamme maksamaan tuottoa monikansallisten yritysten pääomasijoittajille, Haatainen sanoi.

Sen lisäksi, että tasavallan presidentti on mielipide- ja arvojohtaja, hän myös vahvistaa lait ja allekirjoittaa ne.

– Mitä mieltä Sauli Niinistö on tästä hänen taustapuolueensa kokoomuksen ajamasta linjasta? Vetäytyykö hän unilukkarina seuraamaan sivusta, kun sotiemme jälkeen rakennettu hyvinvointiyhteiskuntamme markkinaehtoistetaan? Nyt olisi tilausta unilukkarin ojennukselle, jos siis halua on, Tuula Haatainen painotti.

Presidenttiehdokas Haatainen muistutti, että ihmisten perusoikeuksien heikentämiselle ja hyvinvointimme romuttamiselle on tultava loppu.