DEBAATTIMEDIA

Victoria Median Politiikkasivut

Perussuomalaisten Oinonen: Vähemmistökielelle merkittävää tukea valtiolta

Oinonen, Pentti ps

Oinonen, Pentti ps

”Ensimmäistä kertaa Suomen valtio myöntää rahaa karjalan kielen elvyttämiseen. Tämä on minulle tärkeä asia. Karjala on suomen läheisin sukukieli ja se on meillä kotoperäinen kieli, jota on puhuttu Suomessa yhtä kauan kuin suomea. Käsillä ovat viimeiset hetket aloittaa karjalan kielen elvyttäminen Suomessa”, sanoo perussuomalaisten kontiolahtelaiskansanedustaja Pentti Oinonen.

”Karjalan Kielen Seura, jolle 100 000 euron avustus myönnetään, on jo jonkin aikaa hakenut eduskunnalta tukea hankkeelleen ilman menestystä. Tein asiasta aloitteen eduskunnalle Suomen 100-vuotisjuhlavuotta korostaen. Tällä kertaa hanke sai tarpeeksi tukea taakseen. Olen tästä erittäin tyytyväinen”, Oinonen jatkaa.

”Ilman karjalaisten huomattavaa panosta suomalaiseen kulttuurin ja identiteetin rakentamisessa kansakuntamme olisi kulttuuriltaan varsin toisenlainen kuin nykyisin.”

Suomessa puhutaan Karjalan Liitto ry:n mukaan livviä eli aunuksen karjalaa ja Laatokan pohjoispuolella puhuttua varsinaiskarjalaa. Karjalan kielen osaajia arvioidaan olevan noin 5000. Karjalan puhujia on huomattavasti enemmän Venäjän puoleisessa Karjalassa, arviolta jopa hieman alle 100 000.

Eduskunta käsittelee parhaillaan vuoden 2017 talousarviota. Hallitus myöntää noin 40 miljoonaa euroa varsinaisen budjetin ulkopuolisiin kohteisiin. Karjalan kielen tukemiseen liittyvä hanke on yksi näistä.

YHTEYDENOTOT

Victoria Media/ Kerttu Vali
Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka
Puh/SMS: 040-5563129
email: debaattilehti(@)victoriamedia.fi
Gmail: debaattimedia(@)gmail.com
Yahoo: debaattimedia(@)yahoo.com

Debaattimedia Somessa

Eurovaalit 2019 sivut

Eurovaalit 2019 sivut

Debaattimedian Eurovaaleihin keskittyvät uutiset. Debaattimedia kuuluu Victoria Media nimiseen hankkeeseen.

Eduskuntavaalit 2019

Eduskuntavaalit 2019

KUNTAVAALIT2017 SIVUT

KUNTAVAALIT2017 SIVUT

Debaattimedian Kuntavaalit 2017 erikoissivut. Kilkkaa kuvasta sivuille.

PRESIDENTINVAALIT 2018

PRESIDENTINVAALIT 2018