DEBAATTIMEDIA

Victoria Median Politiikkasivut

Uudenmaan Demarinaiset: Nuorten seksuaaliterveyteen panostettava

debaattibanneri

Uudenmaan Demarinaisten puheenjohtaja Anette Karlsson ja hallituksen jäsen Eila Kohonen kannustavat Uudenmaan kuntia tarttumaan Kätilöliiton haasteeseen ja päättää tarjota kaikille kuntalaisille maksuton ehkäisy. Erityisen tärkeää olisi tarjota maksuton ehkäisy nuorille kuntalaisille.

– Maksuttoman ehkäisyn tuoma taloudellinen säästö on kunnille merkittävä, mutta tärkeintä on nuorten terveys ja hyvinvointi. Raskaudenkeskeytyksiä tehdään eniten 20-24-vuotiaiden ikäryhmässä. Nuoret ovat usein vähävaraisia ja ehkäisyn hankkiminen voi olla monelle liian kallista. Nuoren ei pitäisi rahapuutteen vuoksi jäädä ilman ehkäisyä ja mahdollisesti joutua läpikäymään raskaudenkeskeytys, Karlsson korostaa.

Raskaudenkeskeytysten  ja sukupuolitautitartuntojen määrät ovat laskeneet merkittävästi kunnissa, joissa nuorille tarjotaan maksuton ehkäisy.

– Nuorten seksuaaliterveyteen panostaminen on tärkeää ja maksuton ehkäisy on konkreettinen keino asian edistämiseksi. Maksutonta ehkäisyä tulisi tarjota myös kaikille keskeytysasiakkaille sekä synnyttäjille. Kyseessä on merkittävä terveyspoliittinen teko, jolla on todellisia ja mahdollisesti nopeitakin vaikutuksia, Kohonen kertoo.

Uudenmaan Demarinaisten varapuheenjohtaja Tarja Eklund on tehnyt nuorten maksuttomasta ehkäisystä aloitteen Vantaalla. Kohonen on tehnyt aiheesta aloitteen Porvoossa.

 

YHTEYDENOTOT

Victoria Media/ Kerttu Vali
Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka
Puh/SMS: 040-5563129
email: debaattilehti(@)victoriamedia.fi
Gmail: debaattimedia(@)gmail.com
Yahoo: debaattimedia(@)yahoo.com

Debaattimedia Somessa

Eurovaalit 2019 sivut

Eurovaalit 2019 sivut

Debaattimedian Eurovaaleihin keskittyvät uutiset. Debaattimedia kuuluu Victoria Media nimiseen hankkeeseen.

Eduskuntavaalit 2019

Eduskuntavaalit 2019

KUNTAVAALIT2017 SIVUT

KUNTAVAALIT2017 SIVUT

Debaattimedian Kuntavaalit 2017 erikoissivut. Kilkkaa kuvasta sivuille.

PRESIDENTINVAALIT 2018

PRESIDENTINVAALIT 2018