verticalHalfPicture-720x425-resize

Liikenne- ja viestintävaliokunnan puheenjohtaja Jalonen: Autoilun kustannukset pidettävä kurissa ilmastotalkoissa

”Logistiikkakustannukset eivät saa nousta kun torjutaan ilmastonmuutosta. Pitkien etäisyyksien maassa se olisi taloudelle armoton isku”, toteaa sinisten Ari Jalonen, joka on myös eduskunnan liikenne- ja viestintävaliokunnan puheenjohtaja.

Sininen eduskuntaryhmä yhtyy liikenne- ja viestintäministeriön tänään julkaisemaan väliraporttiin, jossa käydään läpi Suomen liikenteen keinoja päästöjen vähentämiseksi. Sinisten mielestä ilmastotalkoisiin voidaan osallistua, kunhan talouden reunaehdot ja ihmisten erilaiset tarpeet huomioidaan.

Romutuspalkkio takaisin

”Siniset on esittänyt romutuspalkkion palauttamista autokannan uudistamiseksi. Romutuspalkkio edistäisi pienituloisten mahdollisuutta hankkia uusia vähäpäästöisiä autoja. Maakunnissa oma auto on elinehto suurelle osalle suomalaisista.”