DEBAATTIMEDIA

Victoria Median Politiikkasivut

VIHREIDEN TOUKO AALTO RYHMÄPUHEESSAAN EDUSKUNNASSA: SUOMEN ON AIKA OTTAA PÄÄ POIS PENSAASTA EU:N SUHTEEN

Aalto, Touko vihr

Vihreät haluaa Suomen olevan aktiivinen ja todellinen Euroopan unionia eteenpäin vievä voima. Puheenjohtaja Touko Aalto esitteli Vihreiden EU-visiota ryhmäpuheessaan eduskunnassa keskiviikkona 22.11.2017.

Puheessaan Touko Aalto muistutti, että Suomesta tulee EU:n puheenjohtajamaa kesällä 2019. Siitä huolimatta valmistautuminen puheenjohtajuuteen on täysin kesken.

– Hallituksella on kolme erilaista EU-linjaa. Yksi hyvä toimisi varmaan paremmin. Vihreiden EU-vision lähtöajatus on, että aito hyvinvointi perustuu ihmisten tasa-arvolle ja luonnonvarojen käytön kestävyydelle. Emme saa jättää tuleville sukupolville pilaantunutta ympäristöä, rapautuneita julkisia talouksia tai sosiaalisen eriarvoisuuden aiheuttamia ongelmia, Aalto sanoi.

Aalto toisti ehdotuksensa kaikki puolueet ja kansalaisyhteiskunnan osallistavasta työryhmästä, joka pohtisi, mitä Suomi haluaa EU-puheenjohtajuudellaan edistää.

– Keväällä 2019 käydään eduskuntavaalit, heti perään eurovaalit. Emme voi noiden vaalien jälkeen ajelehtia ajopuuna läpi puheenjohtajakauden. Kysymystä EU:n tulevaisuudesta ei voi sysätä vain virkakoneiston valmisteluun, Aalto vaati.

Aalto nosti puheessaan esille Euroopan unionin merkityksen rauhan takaajana. Hän edellytti EU:n sosiaalisen ulottuvuuden kehittämistä ja korosti erityisesti huolta ilmastonmuutoksesta.

– Ilmastonmuutos on suurin ihmiskuntaa ja planeettamme hyvinvointia kohtaava uhka. Sen torjumiseksi meidän on tehtävä kaikkemme. Kun unioni on siihen pyrkinyt, Suomi on asettunut vastahankaan sitovan energiatehokkuustavoitteen ja tehokkaan hiilinielupolitiikan suhteen. Tämä kaikki siitä huolimatta, ettei meillä ole hetkeäkään hukattavana. Meidän on tehtävä rohkeita ratkaisuja, sillä tämä planeetta on meillä vain lainassa tulevaisuuden sukupolvilta, Aalto muistutti.

Koko puhe luettavissa: https://www.vihreat.fi/artikkeli/2017/11/touko-aallon-ryhmapuhe-ajankohtaisista-eu-asioista-22112017

Touko Aallon, Heidi Hautalan ja Pekka Haaviston 17.11.2017 julkistama Suuntaa Eurooppaan – Visio Euroopan unionin tulevaisuudestahttps://www.vihreat.fi/suuntaa-eurooppaan

YHTEYDENOTOT

Victoria Media/ Kerttu Vali
Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka
Puh/SMS: 040-5563129
email: debaattilehti(@)victoriamedia.fi
Gmail: debaattimedia(@)gmail.com
Yahoo: debaattimedia(@)yahoo.com

Debaattimedia Somessa

Eduskuntavaalit 2019

Eduskuntavaalit 2019

KUNTAVAALIT2017 SIVUT

KUNTAVAALIT2017 SIVUT

Debaattimedian Kuntavaalit 2017 erikoissivut. Kilkkaa kuvasta sivuille.

PRESIDENTINVAALIT 2018

PRESIDENTINVAALIT 2018