DEBAATTIMEDIA

Victoria Median Politiikkasivut

Keskustan Kurvinen: Armeija tarvitsee motivoituneita naisia

antti-kurvinen-mobiili

Keskustan varapuheenjohtaja, kauhavalainen kansanedustaja Antti Kurvinen hämmästelee puolustusministeri Jussi Niinistön (sin.) kannanottoa, että puolustusvoimien pitäisi säästää naisten varusmiespalveluksesta. Puolustusministeri ehdotti, että yhtenä vuotena armeijaan ei otettaisi ollenkaan naisvarusmiehiä tai naisten määrää rajoitettaisiin.

Keskustan varapuheenjohtajan mielestä isänmaan puolustus tarvitsee ennen kaikkea motivoituneita nuoria sukupuolesta riippumatta. Kurvisen mielestä on aivan outo ajatus, että puolustusvoimat säästäisi juuri motivoituneimmista toimijoistaan.

–          Suomessa naisten vapaaehtoinen asepalvelus on ollut mahdollinen vuodesta 1995. Tänä vuonna asepalvelukseen haki ennätyksellisen suuri määrä naisia, yli 1500 henkilöä. Reserviin on yli 20 vuoden aikana koulutettu yli 8100 naista. Tämä on valtava panostus Suomen maanpuolustukselle. Tiedän niin omalta armeija-ajaltani kuin lähiympäristöstäni, että naiset ovat armeijassa erittäin motivoituneita, pärjäävät erittäin hyvin ja valikoituvat usein johtajakoulutukseen. Olisi aivan väärä viesti säästää juuri innokkaimmasta ja motivoituneimmasta osasta varusmiehiä, linjaa Kurvinen.

Keskustan Kurvisen mielestä pitäisi edetä aivan toiseen suuntaan kuin Jussi Niinistö esitti. Ikäluokkien pienentyessä ja Suomen turvallisuusympäristön muuttuessa epävakaammaksi tarvitaan armeijaan mahdollisimman moni sotilaskoulutukseen sovelias henkilö.

–          Omana inttiaikanakin jo mietin, että miksei puolustusvoimiin rekrytoida enempää motivoituneita naisia. Olen sitä mieltä, että puolustusvoimille ja maanpuolustukselle olisi parempi saada asepalvelukseen mieluumin innostuneita naisia kuin huonosti motivoituneita miehiä, pohdiskelee Kurvinen.

YHTEYDENOTOT

Victoria Media/ Kerttu Vali
Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka
Puh/SMS: 040-5563129
email: debaattilehti(@)victoriamedia.fi
Gmail: debaattimedia(@)gmail.com
Yahoo: debaattimedia(@)yahoo.com

Debaattimedia Somessa

Eurovaalit 2019 sivut

Eurovaalit 2019 sivut

Debaattimedian Eurovaaleihin keskittyvät uutiset. Debaattimedia kuuluu Victoria Media nimiseen hankkeeseen.

Eduskuntavaalit 2019

Eduskuntavaalit 2019

KUNTAVAALIT2017 SIVUT

KUNTAVAALIT2017 SIVUT

Debaattimedian Kuntavaalit 2017 erikoissivut. Kilkkaa kuvasta sivuille.

PRESIDENTINVAALIT 2018

PRESIDENTINVAALIT 2018