DEBAATTIMEDIA

Victoria Median Politiikkasivut

KESKUSTAN MIKKO KÄRNÄLTÄ VAATIMUS POLIISILLE LOPETETTUJEN RIISTAELÄINTEN KÄSITTELYSTÄ – VAATII LISÄKSI VALTIOTA HARKITSEMAAN PYYNTILUPAMAKSUISTA LUOPUMISTA

Mikko_ruutupaita_hirsiseina

Kansanedustaja ja poliisiasiain neuvottelukunnan varapuheenjohtaja Mikko Kärnä vaatii, että poliisin on tulevaisuudessa aina joko huutokaupattava lopettamansa riistaeläimet tai vaihtoehtoisesti lahjoitettava ne tarvitsijoille. 

–    Maanantaina poliisi joutui lopettamaan hirven Kuopiossa ja viime yönä poliisi lopetti kaksi peuraa Helsingissä. On käsittämätöntä, mikäli näin hienojen riistaeläinten liha haaskataan. Poliisin perustaitoihin tulisi kuulua hirvieläimen oikeaoppinen pistäminen, suolistaminen ja nylkeminen. Mikäli ruhon säilyttämisessä on vaikeuksia, voitaisiin se huutokaupata välittömästi tai lahjoittaa tarvitsijoille. Moni hyväntekeväisyysjärjestö ottaisi varmasti mielellään riistalihaa vastaan ja hoitaisi lihan jatkokäsittelyn.

Kärnä edellyttää, että poliisihallitus antaa nopeasti koko maan kattavan ohjeistuksen jolla ohjataan poliisit huolehtimaan, että lopetettujen riistaeläinten liha päätyy lähtökohtaisesti kulutukseen eikä kaatopaikoille.

–    On todella sääli, mikäli hyväksymme tällaisen ekotuhlauksen. Riistaliha on maailman hienointa, eettisintä ja ekologisinta lihaa. Sitä ei tule haaskata yhtään.

Innokkaana eränkävijänä tunnettu Kärnä toteaa myös, että mikäli hirvieläinten aiheuttamat ongelmatilanteet ja vahingot kaupungeissa alkavat yleistymään, on valtion harkittava pyyntilupamaksuista luopumista. 

–    Onhan se paradoksaalista, että metsästäjät joutuvat maksamaan siitä valtavasta vapaaehtoistyöstä jota he tekevät liikenteen ja taimikoiden turvaamisen eteen. Kannat ovat ylisuuret, kun näitä elukoita on alkanut nyt enenevissä määrissä eksymään myös kaupunkeihin. Riittävällä metsästyksellä tämäkin ongelma tulisi hoidettua.

YHTEYDENOTOT

Victoria Media/ Kerttu Vali
Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka
Puh/SMS: 040-5563129
email: debaattilehti(@)victoriamedia.fi
Gmail: debaattimedia(@)gmail.com
Yahoo: debaattimedia(@)yahoo.com

Debaattimedia Somessa

Eurovaalit 2019 sivut

Eurovaalit 2019 sivut

Debaattimedian Eurovaaleihin keskittyvät uutiset. Debaattimedia kuuluu Victoria Media nimiseen hankkeeseen.

Eduskuntavaalit 2019

Eduskuntavaalit 2019

KUNTAVAALIT2017 SIVUT

KUNTAVAALIT2017 SIVUT

Debaattimedian Kuntavaalit 2017 erikoissivut. Kilkkaa kuvasta sivuille.

PRESIDENTINVAALIT 2018

PRESIDENTINVAALIT 2018