DEBAATTIMEDIA

Victoria Median Politiikkasivut

Vihreiden Ville Niinistö: Ulkoministeri Soinin harkintakyky petti osallistumisessa abortinvastaiseen mielenosoitukseen

jnS2ZpUe_400x400

Vihreiden kansanedustaja Ville Niinistö kommentoi Facebookissa tietoa ulkoministeri Timo Soinin osallistumisesta abortinvastaiseen mielenosoitukseen virallisella työmatkalla.

“Ulkoministeri Timo Soinin harkintakyky on nyt kyllä pahasti pettänyt. Julki tulleiden tietojen mukaan (Iltalehti) hän on osallistunut toukokuussa virallisella työmatkallaan abortinvastaiseen mielenosoitukseen Kanadassa. Se on täysin sopimatonta, sillä Suomen ulkopolitiikan linja on edistää naisten oikeuksia ja tasa-arvoa. Hallitukselta on vaadittava selvitystä ministeri Soinin toiminnasta ja Suomen ulkopolitiikan linjan vastaiseen mielenosoitukseen osallistumisesta virallisella työmatkalla.

National march for life -liike sanoo nettisivuillaan, että ”aborttien lopettaminen on tämän päivän kansalaisoikeusliike” ja muistuttaa, että Kanadassa ”tapetaan vuosittain yli 100 000 lasta äitinsä kohtuun”. Kyse ei siis ole mistään maltillisesta liikkeestä, vaan naisten itsemääräämisoikeutta ja koko aborttioikeutta vastustavasta liikkeestä.

Ei ole ongelma, jos ministeri osallistuu työmatkalla Suomen linjan mukaiseen mielenilmaisuun. Esimerkiksi vähemmistöjen puolustaminen on sitä. Ei ole myöskään ylitsepääsemätöntä sekään, että yksityishenkilönä ministerillä voi olla vapaa-ajallaan omia ja Suomen linjasta poikkeavia kantoja arvokysymyksissä.

Sen sijaan on sopimatonta työmatkalla osoittaa mieltään linjaamme vastaan, kuten naisten oikeuksia tai aborttilakeja vastaan. Ulkoministeri edustaa Suomea. Tähän on nyt vaadittava hallituksen vastausta.”

Teksti on julkaistu 30.5.2018 klo 15:59 Ville Niinistön Facebook-sivulla.

YHTEYDENOTOT

Victoria Media/ Kerttu Vali
Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka
Puh/SMS: 040-5563129
email: debaattilehti(@)victoriamedia.fi
Gmail: debaattimedia(@)gmail.com
Yahoo: debaattimedia(@)yahoo.com

Debaattimedia Somessa

Eurovaalit 2019 sivut

Eurovaalit 2019 sivut

Debaattimedian Eurovaaleihin keskittyvät uutiset. Debaattimedia kuuluu Victoria Media nimiseen hankkeeseen.

Eduskuntavaalit 2019

Eduskuntavaalit 2019

KUNTAVAALIT2017 SIVUT

KUNTAVAALIT2017 SIVUT

Debaattimedian Kuntavaalit 2017 erikoissivut. Kilkkaa kuvasta sivuille.

PRESIDENTINVAALIT 2018

PRESIDENTINVAALIT 2018