DEBAATTIMEDIA

Victoria Median Politiikkasivut

Kokoomuksen Jaskari: Antti Rinne vetää verolukuja stetsonista

xQCHB-0U_400x400

SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne esitti keskiviikko-iltana Iltalehdessä 13.6. väitteitä, joiden mukaan kokoomus esittäisi veropohjan kaventamista 5 miljardilla eurolla. Kokoomuksen kansanedustajan Harri Jaskarin mukaan Rinne on vetänyt luvut stetsonistaan.

”Rinteen miljardilinko pyörii kierroksilla. Rinne on kevään aikana ehtinyt antaa useiden miljardien vaalilupauksia tilanteessa, jossa valtio velkaantuu edelleen. Nyt huomiota yritetään kääntää pois omista vastuuttomista vaalilupauksista hyökkäämällä kokoomusta vastaan täysin hihasta vetäistyillä luvuilla ja väitteillä”, Jaskari sanoo.

Hallitus on keventänyt työn verotusta noin 1,3 miljardilla eurolla. Jaskari puolustaa erityisesti pieni- ja keskituloisille suunnattuja kevennyksiä, joilla on tuettu työllisyyttä sekä huolehdittu palkansaajien ostovoiman säilymisestä. Jaskari huomauttaa, että kevennykset ovat olleet myös osa Rinteenkin kannattamaa kilpailukykysopimusta.

”Tämä ja edelliset hallitukset ovat johdonmukaisesti keventäneet työn verotusta ja siirtäneet painopistettä välilliseen verotukseen. Tavallinen palkansaaja on hyötynyt hallituksen verolinjasta eniten. Onko SDP nyt sitä mieltä, että palkansaajia ja työntekoa tukeva linja on ollut väärä?”, Jaskari kysyy.

Kokoomus kannattaa työn verotuksen keventämisen jatkamista. Keventämisen tasoon ei kuitenkaan ole vielä otettu kantaa. Osittain veronkevennykset rahoittavat itse itseään työnteon kasvun kautta. Kompensointikeinona on tarkoitus käyttää myös kulutus- ja haittaverojen kiristyksiä. Jaskarin mukaan Rinteeltä on täysin virheellistä väittää, että kokoomus ei olisi arvioinut myös keinoja veronkevennysten rahoittamiseksi.

Huhtikuun lopussa SDP arvioi verovapaiden yhteisöjen uuden viiden prosentin lähdeveron tuottavan valtiolle 250 miljoonaa euroa vuodessa (HS 26.4.). Vapun jälkeen Rinne totesi HS:n haastattelussa (4.5.) vastaavan lähdeveron tuottavan ”vähintään 500–600 miljoonaa euroa vuodessa”. Samassa HS:n jutussa kerrottiin, Sdp:n eriarvoisuusohjelmassa sijoitusvakuutusten verotuksesta on arvioitu saatavan 115 miljoonan euron verotuotot. IS:n (2.5.) haastattelussa Rinne nelinkertaisti arvion toteamalla, että sijoitusvakuutusten veromuutos ”hyvin pienelläkin prosentilla tuottaisi äkkiä 300–400 miljoonaa euroa vuodessa”.

”Rinteen ja SDP:n luvut ovat suoraan ristiriidassa keskenään. Rinne tuplailee lonkalta demareiden laskelmia eri verojen tuottoarvioista. Rinteen toiminta ei herätä luottamusta, vaan ainoastaan hämmentää talouspoliittista keskustelua”, Jaskari päättää.

YHTEYDENOTOT

Victoria Media/ Kerttu Vali
Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka
Puh/SMS: 040-5563129
email: debaattilehti(@)victoriamedia.fi
Gmail: debaattimedia(@)gmail.com
Yahoo: debaattimedia(@)yahoo.com

Debaattimedia Somessa

KUNTAVAALIT2017 SIVUT

KUNTAVAALIT2017 SIVUT

Debaattimedian Kuntavaalit 2017 erikoissivut. Kilkkaa kuvasta sivuille.

PRSIDENTINVAALIT 2018

PRSIDENTINVAALIT 2018