DEBAATTIMEDIA

Victoria Median Politiikkasivut

Rkp:n Anna-Maja Henriksson: Perhevapaiden uudistuksen on oltava seuraavan hallituksen ykköshankkeit

DYGUEA5X4AEZGhv

Suomen ruotsalaisen kansanpuolueen puheenjohtaja, kansanedustaja Anna-Maja Henriksson peräänkuuluttaa parempaa perhepolitiikkaa.

− Perhevapaiden uudistuksen on oltava seuraavan hallituksen ykköshankkeita. RKP on jo monta vuotta sitten ehdottanut, että perhevapaat uudistettaisiin 6+6+6 mallin mukaisesti. Se antaisi molemmille vanhemmille oikeuden yhteen puolen vuoden jaksoon ja kolmannen jakson voisi käyttää jompikumpi vanhemmista. Vanhemmat voisivat itse päättää missä järjestyksessä he käyttävät vapaata, sanoo Henriksson, joka nosti esille perhevapaauudistuksen tarpeen eilen Naantalissa järjestetyssä puoluejohtajakeskustelussa.

Perhevapaauudistuksen lisäksi tarvitaan myös kotihoidon tuen ja varhaiskasvatuksen uudistus.

− Kaikilla kolme vuotta täyttäneillä lapsilla tulee olla oikeus neljään tuntiin maksutonta varhaiskasvatusta. Varhaiskasvatuksessa ja esikoulussa luodaan perusta lasten väliselle yhdenvertaisuudelle. RKP haluaa, että kaikilla lapsilla on samat edellytykset onnistua elämässä, sanoo Henriksson.

− Perheiden arkea tulee helpottaa, ei tehdä vaikeammaksi. Erityisesti koska syntyvyysluvut Suomessa ovat tällä hetkellä hälyttävän alhaisella tasolla ja olemme muita pohjoismaita jäljessä. RKP:n mielestä Suomen tulee olla maailman lapsiystävällisin maa, sanoo Henriksson.

YHTEYDENOTOT

Victoria Media/ Kerttu Vali
Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka
Puh/SMS: 040-5563129
email: debaattilehti(@)victoriamedia.fi
Gmail: debaattimedia(@)gmail.com
Yahoo: debaattimedia(@)yahoo.com

Debaattimedia Somessa

KUNTAVAALIT2017 SIVUT

KUNTAVAALIT2017 SIVUT

Debaattimedian Kuntavaalit 2017 erikoissivut. Kilkkaa kuvasta sivuille.

PRSIDENTINVAALIT 2018

PRSIDENTINVAALIT 2018