JEitUZXh_400x400

Heidi Hautala Helsinki Calling -mielenosoituksessa: Trump ja Putin ylenkatsovat demokratiaa, kansainvälisiä sopimuksia ja ihmisoikeuksia

Yksi tämänpäiväisen Helsinki Calling -mielenosoituksen pääpuhujista, Vihreiden europarlamentaarikko Heidi Hautala sanoi mielenosoituksessa pitämässään puheessa, että Donald Trumpia ja Vladimir Putinia yhdistää se, että he ylenkatsovat demokratiaa, kansainvälisiä sopimuksia ja ihmisoikeuksia. Hautalan mukaan he haluavat kääntää kelloja taaksepäin.

– Me pidämme arvossa vapautta, perusoikeuksia ja demokratiaa. Autoritääriset johtajat ovat tehneet selväksi sen, että Euroopan on pidettävä kiinni yhtenäisyydestä ja edistettävä monenkeskistä yhteistyötä entistäkin voimakkaammin. Siksi olemme täällä tänään. Uskomme, että se on ainoa tie eteenpäin, Hautala sanoi mielenosoituksessa pitämässään puheessa.

– Me tuemme ihmisoikeuksien ja demokratian puolesta työtä tekeviä kansalaisyhteiskuntia niin Venäjällä kuin Yhdysvalloissakin. Me olemme kokoontuneet tänään näyttämään, että kun myöhemmin katsomme taaksepäin ja muistamme tämän päivän, muistamme myös, ettemme olleet vaiti, Hautala sanoi.

Hautalan sanoi uskovansa, että elämme hetkeä, jonka historia tulee muistamaan. Ei vain kahden presidentin, Trumpin ja Putin tapaamisen takia, vaan maailman tilan takia. Tämän päivän maailmassa liberaali demokratia on uhattuna.

Hautalan puhe luettavissa kokonaisuudessaan: 

https://www.vihreat.fi/artikkeli/2018/07/heidi-hautalan-puhe-helsinki-calling-mielenilmauksessa-1572018

Helsinki Calling -mielenilmaus järjestetään sunnuntaina 15.7. klo 13 alkaen. Puheet pidetään Senaatintorilla, jonne kulkue päättyy.
Lisätietoja mielenosoituksen Facebook-tapahtumasta:

 https://www.facebook.com/events/202337593758652/