DEBAATTIMEDIA

Victoria Median Politiikkasivut

Piraattipuolue haluaa uudistaa Suomen huumausainelainsäädäntöä

1200px-Piratpartiet.svg

Piraattipuolue haluaa vähentää huumausaineiden haittoja laillistamalla kannabiksen tuotannon ja käytön, tarjoamalla huumeidenkäyttäjille turvallisia käyttötiloja sekä mahdollistamalla huumausaineiden monipuolisemman käytön terveydenhoidossa. 

Piraattipuolue linjasi ylimääräisessä puoluekokouksessaan 21.7. Lahdessa tavoitteensa Suomen huumausainelainsäädännön suhteen. Uusiin tavoitteisiin lukeutuu kannabiksen täysi laillistaminen sisältäen laillisesti kontrolloidun kasvatuksen, myynnin, levityksen ja verotuksen. 

Kannabiksen laillistamisesta on monissa muissa maissa saatu positiivisia tuloksia niin rikollisuuden vähenemisellä kuin myös verotulojen kasvulla. Laillistamisella pyritään vähentämään kannabiksen käyttäjien syrjäytymistä sekä luomaan uusia mahdollisuuksia talouskasvulle. 

Viihdekäyttäjien syrjäytymisen lisäksi nykyinen päihdepolitiikka aiheuttaa myös suurta haittaa kannabiksen lääkekäyttäjille. Kannabiksen maahantuonti Suomeen on hyvin rajattua, ja reseptien saaminen äärimmäisen harvinaista, vaikka siitä on todettu olevan hyötyä usean kroonisen sairauden hoidossa. Kannabiksen laillistamisen toivotaan helpottavan myös sen lääketieteellistä käyttöä. 

Kovista huumeista riippuvaisille puolue haluaa tarjota turvalliset käyttötilat sekä korvaushoitolääkkeiden reseptijakelun. Tavoitteena on huumeita toimittavan rikollisuuden ja huumeriippuvaisten harjoittaman omaisuusrikollisuuden vähentäminen tarjoamalla riippuvaisille valvotusti laillisia aineita. 

Lisäksi Piraattipuolue haluaa edistää psykedeelisten ja empatogeenisten aineiden tutkimusta mielenterveyshäiriöiden hoidossa ja terapiakäytössä. 

Uusi linjaus täydentää Piraattipuolueen puolueohjelmaa, johon on jo aiemmin kirjattu tavoitteeksi kaikkien huumausaineiden henkilökohtaisen käytön dekriminalisointi. 

“Huumeisiin kuolee Suomessa yli kaksinkertaisesti ihmisiä kuin EU:ssa keskimäärin väkilukuun suhteutettuna, vaikka käytön yleisyys on keskitasoa. Päihdepolitiikkamme tavoitteena täytyy olla haittojen mahdollisimman tehokas vähentäminen. Laillistamalla kannabiksen ja tarjoamalla huumeriippuvaisille laillisia aineita terveydenhoitajan valvonnassa poistamme suurimman osan huumerikollisuudesta ja yliannostuskuolemista”, toteaa täydennystä puolueohjelmaan ehdottanut puolueen varapuheenjohtaja ja Helsingin kaupunginvaltuutettu Petrus Pennanen.

YHTEYDENOTOT

Victoria Media/ Kerttu Vali
Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka
Puh/SMS: 040-5563129
email: debaattilehti(@)victoriamedia.fi
Gmail: debaattimedia(@)gmail.com
Yahoo: debaattimedia(@)yahoo.com

Debaattimedia Somessa

Eurovaalit 2019 sivut

Eurovaalit 2019 sivut

Debaattimedian Eurovaaleihin keskittyvät uutiset. Debaattimedia kuuluu Victoria Media nimiseen hankkeeseen.

Eduskuntavaalit 2019

Eduskuntavaalit 2019

KUNTAVAALIT2017 SIVUT

KUNTAVAALIT2017 SIVUT

Debaattimedian Kuntavaalit 2017 erikoissivut. Kilkkaa kuvasta sivuille.

PRESIDENTINVAALIT 2018

PRESIDENTINVAALIT 2018