jukkakopra-karuselli-vaalikampanja-jukan-kuva-small

Kokoomuksen kansanedustaja ja eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Jukka Kopra roimii vihreiden toimintaa Aino Pennasen tapauksessa. Kopran mukaan vihreiden toiminta on epäjohdonmukaista ja sekavaa.

”Miten on mahdollista, että tietämättä lentokoneessa palautettavan taustoja, sitä miksi hän palautetaan, onko hän syyllistynyt rikokseen tai mihin häntä oltiin viemässä, vihreät silti tietävät muita paremmin ja saavat ottaa oikeusvaltion toimet omiin käsiinsä?”, Kopra kysyy.

Kopra kritisoi myös lentoturvallisuuden vaarantamista.

”Lentokone kaiken kaikkiaan on huono paikka protesteille ja millekään epämääräiselle toiminnalle”, Kopra sanoo.

Vihreiden turvapaikkapolitiikka saa myös ryöpytystä Kopralta.

”Ovatko vihreät siis aidosti sitä mieltä, että yhtään palautusta ei tule tehdä? Eli että kaikki jotka Suomeen saapuvat saavat automaattisesti oleskeluluvan? Tällainen politiikka romuttaisi koko järjestelmän uskottavuuden ja heikentäisi aidosti hädänalaisten mahdollisuuksia turvapaikkaan. Turvapaikka tulee varata ensisijaisesti niille, joille se kriteereiden mukaan kuuluu. Muut maahanmuuton väylät ovat erikseen”, Kopra sanoo.

Sisäministerin mukaan viime vuonna poliisin Suomesta pois saattamista henkilöistä 80 prosenttia ei liittynyt turvapaikanhakuun vaan pääasiassa rikoksiin.

”Oman käden oikeus ei kuulu suomalaiseen demokratiaan vuonna 2018. Ei voi olla niin, että yksittäinen ihminen päättää rikkoa lakia vaarallisella tavalla ilman tarkempaa tietoa tilanteen luonteesta. Oikeusvaltio ja demokratia eivät toimi, jos jokainen saisi päättää milloin haluaa kunnioittaa lakeja ja milloin ei”, Kopra sanoo.

”Vuonna 2013 Touko Aalto kritisoi Päivi Räsäsen puheita raamatun ja lain välisestä suhteesta, ja nosti oikeusvaltion korkeimmalle jalustalle. Tänä päivänä puheet ja takki ovat kääntyneet roimasti ympäri”, Kopra sanoo.

Kopran mukaan Aallolla ja vihreillä tuntuukin olevan omat säännöt, jotka eivät muihin päde.

”Aallon ja monien vihreiden kannanotot huokuvat ylimielisyyttä lakeja ja kansalaisia kohtaan: säännöt koskevat muita, mutta vihreillä on oikeus tehdä mitä vaan”, Kopra päättää.