DEBAATTIMEDIA

Victoria Median Politiikkasivut

Suomen Itämeri-valtuuskunta: Itämerestä kiertotalouden edelläkävijä – meren muoviroskaantuminen ja rehevöityminen pysäytettävä!

thoughtful-tern

Suomen Itämeri-valtuuskunnan puheenjohtaja Kari Kulmala (sin.) peräänkuulutti Maarianhaminassa pidetyssä 27. Itämeren parlamentaarikkokonferenssissa taistelua merten muoviroskaantumista vastaan toivoen, että myös Venäjä on tässä työssä aktiivisesti mukana. Hän tuki myös ajatusta, jossa Itämeri-parlamentaarikot työskentelisivät aiheen parissa entistäkin aktiivisemmin. Hän toivoi myös, että Itämeren alueesta tulisi kiertotalousajattelun edelläkävijä.

Valtuuskunnan varapuheenjohtaja Saara-Sofia Sirén (kok.) esitteli raporttinsa Itämeren merellisen ympäristön suojelukomissio HELCOM:n työstä (yhdessä Sylvia Bretschneiderin kanssa) sekä Itämeren rehevöitymisen tilasta.

“Itämeri on kaikesta yhteistyöstä huolimatta yhä maailman saastunein meri. Rehevöityminen on yhä yksi sen suurimmista uhista ja tahtia Itämeren suojelun kiristämiseksi tulisi kiristää”, Sirén totesi.

Itämeren rantavaltiot eivät valitettavasti toimeenpane puhdistamiseen tähtääviä sopimuksia riittävän tehokkaasti eivätkä esimerkiksi rehevöitymisen torjumistoimenpiteet ole tarpeeksi kohdennettuja. Itämeri-parlamentaarikoiden tulee jatkossakin ottaa voimakkaasti kantaa asiaan ja patistaa kaikkia alueen hallituksia toimeenpanemaan HELCOM:n asettamat tavoitteet.

Entinen kansanedustaja Christina Gestrin esitteli konferenssissa Pohjoismaiden neuvostolle maaliskuussa 2018 laatimansa raportin, jossa todetaan, että Itämeren ympäristöyhteistyö pitää saada erilleen EU:n Venäjä-pakotteista, jotka asetettiin Krimin niemimaan Venäjään liittämisen jälkeen. Haastavasta kansainvälisestä tilanteesta ja jännitteistä huolimatta parlamentaarikot pitivät pragmaattisen Itämeri-yhteistyön lisäämistä ja yhteistä vastuunkantoa meren hyvästä tilasta ensisijaisen tärkeänä.

Itämeren 27. parlamentaarikkokonferenssi BSPC:n verkkosivuilla:
http://www.bspc.net/annual-conferences/the-27th-baltic-sea-parlimentary-conference-mariehamn-26-28-august-2018/

YHTEYDENOTOT

Victoria Media/ Kerttu Vali
Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka
Puh/SMS: 040-5563129
email: debaattilehti(@)victoriamedia.fi
Gmail: debaattimedia(@)gmail.com
Yahoo: debaattimedia(@)yahoo.com

Debaattimedia Somessa

Eurovaalit 2019 sivut

Eurovaalit 2019 sivut

Debaattimedian Eurovaaleihin keskittyvät uutiset. Debaattimedia kuuluu Victoria Media nimiseen hankkeeseen.

Eduskuntavaalit 2019

Eduskuntavaalit 2019

KUNTAVAALIT2017 SIVUT

KUNTAVAALIT2017 SIVUT

Debaattimedian Kuntavaalit 2017 erikoissivut. Kilkkaa kuvasta sivuille.

PRESIDENTINVAALIT 2018

PRESIDENTINVAALIT 2018