DEBAATTIMEDIA

Victoria Median Politiikkasivut

Vihreiden Touko Aalto: Hallitus ei halua auttaa turvaa hakevia lähellä eikä kaukana

Aalto_Touko1-1024x682

Vihreiden puheenjohtaja Touko Aalto ihmettelee, minne jäivät jälleen kerran pääministeri Sipilän ja sisäministeri Mykkäsen puheet pakolaiskiintiön nostamisesta. Aallon mukaan globaaleja haasteita ei ratkota kehitysavun ja ilmastorahoituksen leikkauksilla ja katteettomilla puheilla pakolaiskiintiön nostamisesta. 

– Jälleen kerran hallitus puhui pakolaiskiintiön nostamisesta ennen budjettiriihtä, mutta loppujen lopuksi ei tehnyt asialle mitään. Kokoomuksen ja keskustan moraalinen selkäranka näyttää katoavan kerta toisensa jälkeen. Puheet jäävät puheiksi, kun tekoja tarvittaisiin, Aalto sanoo. 

Aalto muistuttaa, että sen lisäksi, että keskellä historiallista humanitaarista kriisiä Sipilän hallitus pienensi pakolaiskiintiötä, se myös vaikeutti perheenyhdistämistä ja leikkasi massiivisesti kehitysyhteistyörahoista. 

– Hallitus pakenee Suomen vastuuta maailman kriisien keskellä. Hallitus sanoo mielellään, että ensisijaisesti ihmisiä pitäisi auttaa lähtömaissa, mutta tosiasiassa se ei halua auttaa ihmisiä lähellä eikä kaukana. Paitsi, että hallitus kitsailee pakolaiskiintiön kanssa, se on myös leikannut kehitysyhteistyöstä. Tämä estää ihmisten auttamisen heidän kotimaissaan, Aalto sanoo. 

Hallituksen lyhytnäköinen politiikka näkyy niin koulutuksessa, ilmasto- kuin kehityspolitiikassa. Globaalin vastuun kantaminen sysätään seuraavalle hallitukselle.

– Vihreille jokainen euro on arvovalinta. Me haluamme, että Suomi kantaa globaalia vastuuta muutenkin kuin juhlapuheissa. Suomen tulee vastata humanitaariseen kriisiin moninkertaistamalla pakolaiskiintiö, helpottamalla perheenyhdistämistä, kasvattamalla kehitysyhteistyömäärärahoja ja torjumalla ilmastonmuutosta. On aika siirtyä sanoista tekoihin, Aalto sanoo.

YHTEYDENOTOT

Victoria Media/ Kerttu Vali
Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka
Puh/SMS: 040-5563129
email: debaattilehti(@)victoriamedia.fi
Gmail: debaattimedia(@)gmail.com
Yahoo: debaattimedia(@)yahoo.com

Debaattimedia Somessa

Eurovaalit 2019 sivut

Eurovaalit 2019 sivut

Debaattimedian Eurovaaleihin keskittyvät uutiset. Debaattimedia kuuluu Victoria Media nimiseen hankkeeseen.

Eduskuntavaalit 2019

Eduskuntavaalit 2019

KUNTAVAALIT2017 SIVUT

KUNTAVAALIT2017 SIVUT

Debaattimedian Kuntavaalit 2017 erikoissivut. Kilkkaa kuvasta sivuille.

PRESIDENTINVAALIT 2018

PRESIDENTINVAALIT 2018