DEBAATTIMEDIA

Victoria Median Politiikkasivut

Perussuomalaisten Elomaa: Julkisten hankintojen kilpailuttamisen valuviat laittoivat Maskun neurologisen kuntoutuskeskuksen polvilleen

Perussuomalaisten kansanedustaja Ritva ”Kike” Elomaan mukaan liian usein julkisissa kilpailutuksissa laatu jää jalkoihin, kun pelkkää hintaa tuijotetaan.

– Keskeinen haaste on pelkkä hinta edellä hoidetut kilpailutukset. Palvelujen laatu unohtuu valitettavan usein, kun kilpailevia tarjouksia punnitaan lähinnä eurojen perusteella, valittelee Elomaa.

Kelakyydeissä hyvä esimerkki huonosta kilpailutuksesta

Elomaa huomauttaa, että laadun arviointi hankkeissa on usein haastavaa, mutta välttämätöntä onnistuneen hankinnan varmistamiseksi.

– Esimerkiksi vakavat ongelmat Kelan korvaamien taksikyytien kanssa ovat seurausta tiukasta hintakilpailusta. Kela yritti tosin pyytää ministeriöltä lisäaikaa varmistaakseen uudistuksen toimivuuden, mutta turhaan. Kritisoimme tätä taannoin kirjoituksessamme kansanedustajakollegani Leena Meren kanssa, Elomaa kertoo.

Laadukas neurologinen hoito jäihin prosentin hintaeron vuoksi

Toiseksi esimerkiksi Elomaa nostaa Maskun neurologisen kuntoutuskeskuksen tapauksen. Kuntoutuskeskuksella on ollut keskeinen rooli neurologisten sairauksien kuntoutuksessa Suomessa.

– Maskun kuntoutuskeskuksella on laadukkaaseen toimintaan pohjautuva hyvä maine. Kelan kilpailutuksen seurauksena reilun prosentin hintaero johti siihen, ettei Maskun kuntoutuskeskus päässyt palveluntarjoajaksi. Tämän seurauksena Maskussa ei järjestetä vuonna 2019 vaativan lääkinnällisen laitoskuntoutuksen jaksoja.

-Tämä on iso takaisku monille keskuksen asiakkaille. Tulevaisuudessa näiden erityisosaamista edellyttävien kuntoutuspalvelujen alueellinen toimivuus on epävarmalla pohjalla. En haluaisi rapauttaa terveyspalvelujemme laatua tällaisilla päätöksillä, toteaa Elomaa vakavana.

Kirjallinen kysymys jätetty

Elomaa on jättänyt asiasta kirjallisen kysymyksen, jossa hän kysyy, miten hallitus aikoo kehittää kilpailutusta niin, että laadun merkitys korostuisi nykyistä enemmän.

YHTEYDENOTOT

Victoria Media/ Kerttu Vali
Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka
Puh/SMS: 040-5563129
email: debaattilehti(@)victoriamedia.fi
Gmail: debaattimedia(@)gmail.com
Yahoo: debaattimedia(@)yahoo.com

Debaattimedia Somessa

Eurovaalit 2019 sivut

Eurovaalit 2019 sivut

Debaattimedian Eurovaaleihin keskittyvät uutiset. Debaattimedia kuuluu Victoria Media nimiseen hankkeeseen.

Eduskuntavaalit 2019

Eduskuntavaalit 2019

KUNTAVAALIT2017 SIVUT

KUNTAVAALIT2017 SIVUT

Debaattimedian Kuntavaalit 2017 erikoissivut. Kilkkaa kuvasta sivuille.

PRESIDENTINVAALIT 2018

PRESIDENTINVAALIT 2018