Vasemmistoliiton kansanedustaja Jari Myllykoski vetoaa pääministeri Juha Sipilään työmarkkinarauhan turvaamiseksi äärimmilleen kiihtyneessä irtisanomislakikiistassa. Ensi viikolla laajat työtaistelutoimet uhkaavat teollisuuden työpaikoilla, mikäli hallitus ei luovu aikomuksestaan heikentää irtisanomissuojaa.

– Viime kaudella opin tuntemaan pääministeri Sipilän osaavana ja vastuullisena toimijana erityisesti talousvaliokunnassa, jossa yhteistyö sujui hyvin. Nyt hän on luomassa työmarkkinoille vuosituhannen suurinta kriisiä, Myllykoski sanoo.

Myllykosken mukaan on käsittämätöntä, että hallitus pitää kiinni esityksestään irtisanomissuojan heikentämiseksi, vaikka se on jo todettu työllisyysvaikutuksiltaan olemattomaksi ja perustuslain näkökulmasta ongelmalliseksi.

Muun muassa työoikeuden professori Seppo Koskinen totesi keskiviikkona tuoreen esitysluonnoksen olevan “juridisesti epäselvä, toteuttamiskelvoton ja jopa huonompi kuin hallituksen alkuperäinen ehdotus”.

– Pääministeri on jo omilla puheillaan osoittanut, että kyse ei ole irtisanomissuojasta vaan hallituksen arvovallasta. Nyt on viimeisiä hetkiä tehdä vastuullisia valintoja, Myllykoski sanoo.