DEBAATTIMEDIA

Victoria Median Politiikkasivut

Kokoomuksen Sirén: METSO-ohjelman määrärahalisäys tärkeä luonnon monimuotoisuuden turvaamiseksi

Kokoomuksen kansanedustaja Saara-Sofia Sirén on tyytyväinen hallituksen lisätalousarvioesitykseen, jossa esitetään yhteensä kolmen miljoonan euron lisäystä Etelä-Suomen metsien monimuotoisuusohjelmalle (METSO) suojelualueiden hankintaan.

”METSO-ohjelma on tärkeä porkkana kotimaan metsien suojelussa. Vapaaehtoisuuteen perustuvan METSO-ohjelman avulla on onnistuttu luomaan hyvä keskusteluyhteys ympäristö- ja metsäalan toimijoiden välille, ja ottamaan tärkeitä askeleita luonnon monimuotoisuuden turvaamiseksi”, Sirén sanoo.

Ympäristöministeriö on aikaisemmin arvioinut, että metsiä tulisi ohjelman loppukauden ajan suojella noin 3 900 hehtaaria vuosittain, jotta METSO- ohjelmalle asetetut tavoitteet saavutetaan.

”Ohjelman rahoitus on nyt palautettu tasolle, jolla päästään METSO-ohjelman vuoden 2025 suojelutavoitteeseen. Jo budjettiriihessä ehdotetulla rahoituksella ennakoidaan saatavan suojelun piiriin 4500 ha vuosittain vuosina 2018 ja 2019”, Sirén sanoo.

”On tärkeää, että riittävät panostukset METSO-ohjelmaan tehdään juuri nyt, kun toimikautta on vielä jäljellä ja tavoitteen saavuttamisessa voidaan petrata. Korotuspaineita on jatkossakin ja METSO-ohjelman rahoituksesta on huolehdittava myös tulevina vuosina. Luonnon monimuotoisuuden säilyttäminen on ilmastonmuutoksen hillinnän ohella tämän hetken tärkeimpiä tehtäviämme”, Sirén muistuttaa.

YHTEYDENOTOT

Victoria Media/ Kerttu Vali
Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka
Puh/SMS: 040-5563129
email: debaattilehti(@)victoriamedia.fi
Gmail: debaattimedia(@)gmail.com
Yahoo: debaattimedia(@)yahoo.com

Debaattimedia Somessa

Eurovaalit 2019 sivut

Eurovaalit 2019 sivut

Debaattimedian Eurovaaleihin keskittyvät uutiset. Debaattimedia kuuluu Victoria Media nimiseen hankkeeseen.

Eduskuntavaalit 2019

Eduskuntavaalit 2019

KUNTAVAALIT2017 SIVUT

KUNTAVAALIT2017 SIVUT

Debaattimedian Kuntavaalit 2017 erikoissivut. Kilkkaa kuvasta sivuille.

PRESIDENTINVAALIT 2018

PRESIDENTINVAALIT 2018