DEBAATTIMEDIA

Victoria Median Politiikkasivut

Kokoomuksen Satonen: Työttömyysturvan yhdistäminen keikkatyöhön helpottuu

Hallitus on antanut esityksen koskien soviteltua työttömyysetuutta. Esityksellä korjataan eräs työttömyysturvan ja keikkatyön yhdistämisen suurimmista ongelmista. Lyhytkestoisen työn vastaanottaminen työttömyysaikana helpottuu vastaisuudessa, kun palkka vähentää työttömyysturvaa vasta palkanmaksukuukautena eikä työntekokuukautena. Työttömyysturvan sovittelu siirtyy siis ansaintaperiaatteesta maksuperiaatteelliseksi. Kokoomuksen kansanedustaja Arto Satonen näkee uudistuksen välttämättömänä, jotta voimme antaa yhä useammalle mahdollisuuden pysyä työelämässä kiinni myös työttömyyden sattuessa kohdalle.

Ansaintaperiaatteen perusteella maksettu työttömyysetuus on aiheuttanut vaikeuksia ihmisten arjessa. Keikkatyön vastaanottaminen on voinut aiheuttaa yksilön maksuvarmuuden heikentymistä, mikä luo negatiivisen kannusteen työn vastaanottamiseen. Satosen mielestä esitys on tervetullut muutos ihmisten arjen helpottamiseksi.

”Tällä hetkellä moni jättää keikkatyön vastaanottamatta, mikä on kaikkien tappio. Kun käyt tekemässä esimerkiksi keikkatöitä, vähenee työttömyystukesi määrä samassa kuussa, vaikka palkka maksettaisiin vasta seuraavassa kuussa. Tämä on aiheuttanut monille vaikeita tilanteita, sillä esimerkiksi vuokra on maksettava kuukausittain eikä vasta kuukautta myöhemmin, kun palkka maksetaan. Valitettavan usein henkilö on joutunut tämän takia jättämään työn vastaanottamatta. Nyt tähän saadaan onneksi muutos, jolla voi olla merkittäviäkin vaikutuksia lyhyiden työpätkien vastaanottamiseen”, Satonen sanoo.

Satonen toteaa, että esitys on osa kokonaisuutta ihmisten arjen ja työllisyyden parantamiseksi.

”Tehdyt toimet ovat osa suurempaa kokonaisuutta. Koko hallituskauden ajan on tehty suurempia ja pienempiä uudistuksia, jotka helpottavat ihmisten arkea sekä tekevät pienenkin työpätkän vastaanottamisen helpommaksi ja houkuttelevammaksi. Esimerkiksi itsensä kouluttaminen työttömyysturvalla on helpotettu ja yrittäjyyden aloittaminen työttömyysturvalla on mahdollistettu”, Satonen sanoo.

Satonen haluaa, että seuraava etappi ensi vaalikaudella on kokonaisvaltainen sosiaaliturvauudistus, joka kannustaa vastaanottamaan työtä.

”Ensi kaudella sosiaaliturvauudistus on ratkaisevassa osassa työllisyyden lisäämiseksi. Puoluekokouksessa hyväksytty malli vastikkeellisesta yleistuesta on tärkeä osa tulevaisuuden teoista työllistymisen edistämiseksi, byrokratian vähentämiseksi ja ihmisten arjen helpottamiseksi. Nykyinen jäykkä ja byrokraattinen sosiaaliturvamalli ei vastaa sitä tarvetta, joka suomalaisilla on työnteon tekemisestä houkuttelevammaksi”, Satonen sanoo.

YHTEYDENOTOT

Victoria Media/ Kerttu Vali
Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka
Puh/SMS: 040-5563129
email: debaattilehti(@)victoriamedia.fi
Gmail: debaattimedia(@)gmail.com
Yahoo: debaattimedia(@)yahoo.com

Debaattimedia Somessa

Eurovaalit 2019 sivut

Eurovaalit 2019 sivut

Debaattimedian Eurovaaleihin keskittyvät uutiset. Debaattimedia kuuluu Victoria Media nimiseen hankkeeseen.

Eduskuntavaalit 2019

Eduskuntavaalit 2019

KUNTAVAALIT2017 SIVUT

KUNTAVAALIT2017 SIVUT

Debaattimedian Kuntavaalit 2017 erikoissivut. Kilkkaa kuvasta sivuille.

PRESIDENTINVAALIT 2018

PRESIDENTINVAALIT 2018