DEBAATTIMEDIA

Victoria Median Politiikkasivut

Kokoomuksen Sirén EPP-kongressissa: Työn murros haastaa koko Eurooppaa

Kokoomuksen kansanedustaja Saara-Sofia Sirén osallistui tänään EPP:n kongressiin Helsingissä. Hän johti puhetta työelämän muutoksia käsitelleessä paneelikeskustelussa. Sirénin mukaan Euroopalla on haasteistaan huolimatta mahdollista pysyä osaamisen ja hyvinvoinnin johtavana maanosana tulevaisuudessakin. On todella tärkeää, että Kokoomuksen kutsusta on saatu Euroopan keskeiset vaikuttajat Suomeen keskustelemaan tulevaisuudesta

“Työmarkkinat ovat murroksessa ja järjestelmämme kohtaavat merkittäviä haasteita. Nuoret sukupolvet ovat ensimmäisiä jotka ennusteiden mukaan tulevat tienaamaan vähemmän kuin vanhempansa. Euroopan täytyy varmistaa, että tulevilla sukupolvilla tulee olemaan samat mahdollisuudet kuin vanhemmillaan sekä toivoa ja luottamusta tulevaisuuteen”, Sirén sanoo.

Sirénin mukaan Eurooppaa haastaa erityisen vahva demografinen muutos. Samaan aikaan talouden rakenteet ja työn tekemisen tavat muuttuvat nopeasti.

“1700-luvulta asti on pelätty koneiden vievän työt. Ihmistyölle on kuitenkin aina löytynyt uusi tarve ja muoto. Jarruttaminen on väärä keino suhtautua. Ilman teknologista kehitystä ja globaalia kauppaa ei nykyinen elintasomme olisi maailman kärkeä. Meidän on kuitenkin yhdessä kannettava huolta niistä kansalaisista, joihin murros iskee voimalla. Yhteiskunnan tehtävä on tarjota jokaiselle tukea turvalliseen muutokseen ja uskoa tulevaisuuteen”, Sirén sanoo.

Paneelikeskustelua alusti työllisyys- ja sosiaaliasioista, osaamisesta ja liikkuvuudesta vastaava komissaari Marianne Thyssen. Hänen mukaansa Euroopan tilanne on menossa hyvään suuntaan, mutta EU:n on osoitettava johtajuutta globaalien megatrendien edellyttämien muutosten edessä.

”Muutokset tuovat haasteita, mutta ne avaavat myös mahdollisuuksia. Euroopan tulee varmistaa työntekijöidensä osaaminen ja maanosan kilpailukyky globaalissa kilpailussa”, Sirén sanoo.

Alustatalouden fiksu sääntely, jatkuvan oppimisen mahdollistaminen sekä joustava sosiaaliturva ovat avaintekijöitä muutokseen sopeutumisessa.

”Jatkossa osaaminen vanhenee entistä nopeammin. Siksi tarvitsemme koulutusjärjestelmän, joka tarjoaa meille hyvät perustaidot sekä opettaa oppimaan ja omaksumaan jatkuvasti uutta. Keskiössä on oltava osaaminen, ei tutkintonimikkeet”, Sirén sanoo.

Kokoomus suhtautuu Sirénin mukaan positiivisesti erilaisiin avauksiin ura- tai koulutustileistä. Tavoitteena on löytää tasapaino yksilön, työnantajien ja yhteiskunnan vastuiden välille. Yhteiskunnan tuen tulee kohdentua ennen kaikkea niille henkilöille, joilla muutosturvan tarve on suurin.

”Suurin tarve osaamisen päivittämiselle on henkilöllä, joka on vailla työtä. Työttömyysetuuden tulee aktivoida ja mahdollistaa oman osaamisen päivittäminen työttömyysjakson aikana. Toimenpide-ehdotus työttömyysturvalla opiskelusta onkin lämpimästi kannatettava ja hallituksen aiempien linjausten mukainen.

”Meillä päättäjillä on iso rooli sen suhteen, miten Suomi ja suomalaiset tulevat työn muuttuessa pärjäämään. Vapaiden ja toimivien markkinoiden on annettava toimia, mutta rinnalla hyvinvointiyhteiskunnan sosiaaliturva ja palvelut huolehtivat viime kädessä jokaisen hyvinvoinnista. Uudistuminen on parasta muutosturvaa!” Sirén sanoo.

YHTEYDENOTOT

Victoria Media/ Kerttu Vali
Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka
Puh/SMS: 040-5563129
email: debaattilehti(@)victoriamedia.fi
Gmail: debaattimedia(@)gmail.com
Yahoo: debaattimedia(@)yahoo.com

Debaattimedia Somessa

Eurovaalit 2019 sivut

Eurovaalit 2019 sivut

Debaattimedian Eurovaaleihin keskittyvät uutiset. Debaattimedia kuuluu Victoria Media nimiseen hankkeeseen.

Eduskuntavaalit 2019

Eduskuntavaalit 2019

KUNTAVAALIT2017 SIVUT

KUNTAVAALIT2017 SIVUT

Debaattimedian Kuntavaalit 2017 erikoissivut. Kilkkaa kuvasta sivuille.

PRESIDENTINVAALIT 2018

PRESIDENTINVAALIT 2018