DEBAATTIMEDIA

Victoria Median Politiikkasivut

Pekka Haavisto: Tsemppiä Stubbille – Eurooppa tarvitsee vahvaa ilmastopolitiikkaa ja inhimillistä maahanmuuttopolitikkaa

Vihreiden puheenjohtaja Pekka Haavisto on tyytyväinen, että suomalainen Alexander Stubb on ehdolla Euroopan kansanpuolueen EPP:n kärkiehdokkaaksi europarlamenttivaaleihin, ja että EPP pitää kokoustaan Suomessa.

– Henkilökohtaiset kontaktit merkitsevät paljon myös Eurooppa-politiikassa. Siksi on hienoa, että EPP:n kokousta isännöidään Suomessa. Toivon, että EPP kokouksessaan Suomessa ottaa tavoitteekseen kunnianhimoisen ilmastopolitiikan ja inhimillisen maahanmuuttopolitiikan, Haavisto sanoo.

Haavisto on huolissaan siitä, että EPP:n jäsenpuolueiden joukossa on puolueita, jotka ovat lietsoneet vihapuhetta myös maahanmuuttajia kohtaan. Haaviston mielestä EPP:n pitäisi tarkastella kriittisesti Unkarin tilannetta, jossa maahanmuuttajien auttaminen on kriminalisoitu.

Haavisto ei myöskään usko Euroopan ulkopuolisiin ns. maihinnousukeskuksiin, joita on suunniteltu siirtolais- ja turvapaikanhakijaongelman ratkaisuksi.

– Olen samalla kannalla kuin nykyinen EU:n komission puheenjohtaja Juncker, joka on todennut, että turvapaikanhakijoiden käsittelykeskukset Pohjois-Afrikassa eivät ole käytännössä toimiva malli, Haavisto toteaa.

Haavisto ehdottaa Dublinin sopimuksen korvaamista integroidulla EU-turvapaikkajärjestelmällä, jota hallinnoi Euroopan turvapaikka-asioiden virasto (EASO) korkeimpien standardien mukaisesti. Tällaisissa järjestelmässä turvapaikanhakija hakisi turvapaikkaa jäsenvaltion sijaan EU:sta, ja turvapaikat ja niiden kustannukset jyvitettäisiin jäsenvaltioiden välillä.

Haaviston mielestä tulevissa Euroopan parlamentin vaaleissa käydään taistelua Euroopan arvoista.

– Haluan lähettää Euroopan konservatiivien kokoukseen vahvan viestin: Eurooppa on yhtä vahva kuin jakamamme inhimillisyyden, oikeusvaltion ja vastuullisen ympäristönsuojelun arvot. Kansainvälinen yhteisö kaipaa kipeästi arvojohtajaa. Tämä rooli EU:n on nyt otettava, Haavisto toteaa.

YHTEYDENOTOT

Victoria Media/ Kerttu Vali
Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka
Puh/SMS: 040-5563129
email: debaattilehti(@)victoriamedia.fi
Gmail: debaattimedia(@)gmail.com
Yahoo: debaattimedia(@)yahoo.com

Debaattimedia Somessa

Eurovaalit 2019 sivut

Eurovaalit 2019 sivut

Debaattimedian Eurovaaleihin keskittyvät uutiset. Debaattimedia kuuluu Victoria Media nimiseen hankkeeseen.

Eduskuntavaalit 2019

Eduskuntavaalit 2019

KUNTAVAALIT2017 SIVUT

KUNTAVAALIT2017 SIVUT

Debaattimedian Kuntavaalit 2017 erikoissivut. Kilkkaa kuvasta sivuille.

PRESIDENTINVAALIT 2018

PRESIDENTINVAALIT 2018