DEBAATTIMEDIA

Victoria Median Politiikkasivut

Eduskunnassa halutaan ratkaisuja Jemenin kriisiin: Eduskunnan Jemen-ryhmä perustettiin lokakuussa

Jemenin lippu

Eduskuntaan on perustettu Jemen-ystävyysryhmä kansanedustaja Pilvi Torstin (sd.) aloitteesta. Ryhmän perustamiskokous on pidetty jo lokakuussa. Ryhmään ovat tähän mennessä ilmoittautuneet kansanedustaja Pilvi Torsti (pj, Eva Biaudet, Satu Hassi, Emma Kari, Aila Paloniemi, Olli-Pekka Parviainen, Päivi Räsänen, Hanna Sarkkinen, Saara-Sofia Siren, Lenita Toivakka, Jutta Urpilainen. Ryhmä kokoontuu ensi tiistaina pohtimaan akuutteja toimia Jemenin humanitäärisen avun ja kestävän rauhanprosessin edistämiseksi.

“Ryhmä perustettiin yhteistyössä CMI-järjestön Ammanissa työskentelevien Jemen-rauhanvälittäjien kanssa. Eduskunnan Jemen-ryhmän ensisijaisena tavoitteena on tukea kriisin ratkaisuissa ja rauhanneuvottelujen edistämisessä. Lisäksi pyrimme lisäämään kansanedustajien tietoa Jemenin katastrofaalisesta tilanteesta” ryhmän puheenjohtaja kansanedustaja Pilvi Torsti kertoo.

Ryhmä haluaa edistää aktiivisesti konkreettisia toimia kriisin ratkaisemiseksi kansainvälisillä yhteyksillä ja diplomatialla. 

“Meidän pitää kaikin tavoin tukea YK:n työtä. Akuutisti Jemeniin olisi saatava aikaan vähintään tulitauko, jotta humanitäärinen apu pääsee perille inhimillisen katastrofin keskelle. Erityisen ongelmallista on, että taistelut ovat vain kiihtyneet kriittisen tärkeän Hodeidan sataman ympäristössä. Tiistain kokouksessa arvioimme, miten eduskunta voisi rauhaa ja tulitaukoa edistää. Kaikki paine pitää saada nyt aikaan rauhan puolesta. Humanitääristä apua jakavien kansalaisjärjestöjen työtä tuemme kaikin tavoin” Torsti toteaa.

Ensimmäinen ajankohtaiseen tilanteeseen pureutuva Jemen-kokous järjestettiin eduskunnassa lokakuussa. Kokouksessa ulkoministeriön ja CMI:n edustajat kävivät läpi Jemenin tilannetta ja Suomen tämänhetkistä toimintaa. Kokouksessa päätettiin Jemen-ryhmän perustamisesta.

“Jemeniläiset edustajat korostivat Suomen roolia rauhanvälityksen suurvaltana. Meiltä toivotaan apua ja tukea”, Torsti päättää.

YHTEYDENOTOT

Victoria Media/ Kerttu Vali
Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka
Puh/SMS: 040-5563129
email: debaattilehti(@)victoriamedia.fi
Gmail: debaattimedia(@)gmail.com
Yahoo: debaattimedia(@)yahoo.com

Debaattimedia Somessa

Eurovaalit 2019 sivut

Eurovaalit 2019 sivut

Debaattimedian Eurovaaleihin keskittyvät uutiset. Debaattimedia kuuluu Victoria Media nimiseen hankkeeseen.

Eduskuntavaalit 2019

Eduskuntavaalit 2019

KUNTAVAALIT2017 SIVUT

KUNTAVAALIT2017 SIVUT

Debaattimedian Kuntavaalit 2017 erikoissivut. Kilkkaa kuvasta sivuille.

PRESIDENTINVAALIT 2018

PRESIDENTINVAALIT 2018