DEBAATTIMEDIA

Victoria Median Politiikkasivut

Sinisten Kivelä vaatii lisätoimia suomen säilymiseksi tieteen ja sivistyksen kielenä – suomen sanasto ei kehity muuten

“Suomenkielisten julkaisujen ja tutkijoiden osallistumisen yhteiskunnalliseen keskusteluun on saatava lisää painoarvoa arvioitaessa henkilön pätevyyttä yliopistojen tehtäviin”, vaatii sinisten kansanedustaja, sivistysvaliokunnan jäsen Kimmo Kivelä.

Kivelä on jättänyt opetusministerille kirjallisen kysymyksen siitä, mikä on suomen kielen opetuksen tila ja asema yliopistoissa. Hän ehdottaa myös suomen kielen asemaa tukevaa muutosta yliopistojen rahoitusmalliin.

“Mielestäni yliopistojen rahoitusmallia olisi muutettava niin, että malli kannustaisi tutkijoita käyttämään suomea tieteen kielenä”, Kivelä toteaa.

Kivelä on huolissaan suomen asemasta tieteen ja sivistyksen kielenä. Jo valtaosa tutkimuksesta suomalaisissa yliopistoissa tehdään englanniksi. Hänen mukaansa englanninkieliset julkaisut arvotetaan paremmin kuin suomenkieliset.

“Arviointiperusteet vaikuttavat suoraan siihen, ettei yliopistoissa suhtauduta myönteisesti suomenkieliseen tutkimukseen”, Kivelä harmittelee. “Mitä enemmän tutkitaan ja opiskellaan englanniksi, sitä vähemmän alan sanastoa kehittyy suomeksi. Se on suomen kannalta erittäin huono asia.”

YHTEYDENOTOT

Victoria Media/ Kerttu Vali
Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka
Puh/SMS: 040-5563129
email: debaattilehti(@)victoriamedia.fi
Gmail: debaattimedia(@)gmail.com
Yahoo: debaattimedia(@)yahoo.com

Debaattimedia Somessa

Eurovaalit 2019 sivut

Eurovaalit 2019 sivut

Debaattimedian Eurovaaleihin keskittyvät uutiset. Debaattimedia kuuluu Victoria Media nimiseen hankkeeseen.

Eduskuntavaalit 2019

Eduskuntavaalit 2019

KUNTAVAALIT2017 SIVUT

KUNTAVAALIT2017 SIVUT

Debaattimedian Kuntavaalit 2017 erikoissivut. Kilkkaa kuvasta sivuille.

PRESIDENTINVAALIT 2018

PRESIDENTINVAALIT 2018